Klinkende zege van EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach

Bron Rodi Media

Onverwacht maar niet minder welkom.  EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach is als promovendus na zaterdag plots ongedeeld koploper in de landelijke tweede klasse B. Omdat de koplopers De Wijker Toren uit Beverwijk en het Amsterdamse VAS verloren, Amersfoort (waartegen de Schager schaakploeg in de vorige ronde gelijk had gespeeld) ook het onderspit dolf en omdat het team zelf won. En niet zo zuinig ook: voor eigen publiek kreeg het Amsterdamse Caïssa 2 met liefst 7-1 klop.

Drie wedstrijden, een verliespunt: het zijn cijfers waar coach Wim Smit en kopman Loek van Wely niet helemaal maar toch wel redelijk content mee zijn. Het eerdere gelijkspel tegen Amersfoort blijft wat dat betreft een beetje ‘nazeuren’, maar toch: de doorgaans kritische Van Wely was zaterdag louter tevreden. ,,De overwinning was geflatteerd, want Colin Stolwijk, Tjark Vos en Wim Boom stonden lange tijd zorgelijk”, aldus de grootmeester en meervoudig Nederlands kampioen. ,,Maar schaken is ook een mentale sport. En dat ze zich alle drie hebben teruggevochten in de partij en hebben gewonnen, zegt wel iets over de spirit in de ploeg.”

Zelf won Van Wely overtuigend, net als Enrico van Egmond en Warner de Weerd. Helders kampioen Reinier Weber had toen al geruime tijd, na een evenwichtige partij, tot remise besloten. Eigenlijk zat het alleen bij topscorer Wim Luberti niet mee. Hij had twee pionnen meer, maar last van een actief loperpaar van zijn tegenstander, waardoor hij voor een veilige remiseweg koos.

De volgende afspraak van EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach is op 27 november in Aalsmeer tegen AAS. Dat staat op een matchpunt achterstand, net als De Wijker Toren, VAS en Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.