Jeugdtoernooi geslaagd maar met een kanttekening: column van onze hoofd jeugdsponsor Verheul

De column van onze hoofd jeugdsponsor Verheul afgelopen weekend in het Schager Nieuwsblad en Nieuwsblad Hollands Kroon over het Verheul jeugdschaaktoernooi:

Online jeugdtoernooi geslaagd, echt bij elkaar blijft mooier

Het is half april en normaliter is het Verheul Jeugdvoetbaltoernooi, waar we hoofdsponsor van zijn en waar elk jaar kinderen uit de gehele Noordkop van genieten, al geweest. Ook staat het Verheul Bedrijfsvolleybaltoernooi rood omcirkeld in de agenda, want ook dat zou plaatsvinden ergens in de komende weken. En dan is er nog de City Run Schagen, waar we ook mede- hoofdsponsor van zijn en waar elk jaar in mei zo’n duizend lopers uit alle leeftijden aan meedoen. Ook die gaat voor de tweede keer op rij niet door. 

Iedereen is corona wel zat, ook bij Verheul. Oók al zijn we ons bewust van de weer scherp stijgende besmettingscijfers.  Oók al zijn we ons bewust  van de artsen en verpleging in ziekenhuizen die het werk amper aankunnen, al ruim een jaar welteverstaan. Hoe graag we ook willen versoepelen, het zien van de beelden in de ziekenhuizen maakt je nederig. Hoe onze zorgprofessionals zich voelen onder die continue werkdruk, dat is moeilijk voor te stellen. Het maakt dat wij blijven opletten en ons houden aan de richtlijnen.

Aan kinderen is dat veel moeilijker uit te leggen. Zij mogen sporten, alleen tegen teams van de eigen club. Dat is iets, maar meer uitdaging via een externe competitie is voor de jeugd ook nodig om zich te ontwikkelen. Voor de binnensporten is de situatie nog veel moeilijker, zij liggen nog steeds stil. Bij een sport als schaken is daar een oplossing voor: online spelen. Afgelopen zondag vond zodoende de tweede online editie plaats van het Verheul Jeugdtoernooi, georganiseerd door schaakclub Magnus Anna Paulowna Combinatie waar we hoofd jeugdsponsor van zijn.

De Duitse titelverdedigster Katharina Ricken was van de partij, maar ze won niet. Mason Brouwer uit Hoorn, geboren in 2007, was de beste in het evenement waar een bedenktijd gold van zeven minuten per persoon per partij plus drie seconden bonustijd per zet. Mason ging vanaf de eerste partij aan kop, maar tegen het einde kwam er wat zand in de motor. Een te snelle remise en twee nederlagen op rij maakten dat Simon Dekker uit Groningen de koppositie in het vizier kreeg. Toen de stofwolken waren opgetrokken, bleek dat Mason precies een puntje voorsprong had overgehouden. Derde werd op gepaste afstand David Verweij van schaakclub Aartswoud.

In totaal waren er ruim vijftig deelnemers, ongeveer evenveel als vorig jaar. Het zegt wel veel dat de organisatie pr-acties hield om het deelnemersaantal op te krikken. Er wordt namelijk weliswaar veel online georganiseerd, de interesse ervoor is tanende: de jeugd wil weer fysiek schaken. En dan is er nog de kans op niet-reglementair spelen. Dat is bij internetschaak, zeker als er zoals zondag geldprijzen te winnen zijn, schijnbaar een probleem. Daarom keken experts mee, enerzijds om live commentaar te geven maar anderzijds om te zien of er niet gefraudeerd werd.  

Al weet je nooit zeker of iemand met hulp van een computer schaakt. Ook daarom hunkert iedereen weer naar echte wedstrijden tegenover elkaar, ook in de schaaksport. En ook daarom willen graag mensen als het over geld(zaken) gaat iemand in de ogen kijken. Uit onderzoek en bij ons op kantoor blijkt dat driekwart van de mensen, ook jongeren, voor een hypotheek een persoonlijk gesprek met een échte adviseur wil. Binnen alle maatregelen is dat bij ons mogelijk.  

André Vendrig

directeur Verheul Groep,

Schagen, Anna Paulowna,

Wieringerwerf, Julianadorp.

Tel. 0223 – 52 17 50

Website: www.phverheul.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.