Het Verheul Online jeugd toernooi wederom geslaagd.

Omdat de fysieke schaaktoernooien helaas nog steeds geen doorgang kunnen vinden, worden er op diverse schaakplatformen steeds meer online partijen geschaakt en  ook worden er diverse toernooien gespeeld. De vorige editie (gespeeld in juni 2020) trok 57 deelnemers en ditmaal  hadden zich 53 schakers t/m 18 jaar zich aangemeld. De aanmeldingen kwamen van Schiermonnikoog tot Rotterdam en alles wat daar tussen zit. De Schager Magnus deelname was met zeven deelnemers zeker goed te noemen. Om 13.00 uur startte het toernooi op het Lichess platform. Omdat er tot zaterdag nog weinig aanmeldingen waren werd er in 1 grote groep gespeeld. Maar na nog wat extra oproepen verdubbelde het aantal aanmeldingen binnen 24 uur. Achteraf had er dus wel in twee groepen gespeeld kunnen worden. Halverwege het toernooi had Mason Brouwer duidelijk de leiding, maar na een nederlaag en een te snelle remise die twee nullen opleverden werd het toch nog spannend aan kop van de ranglijst. Maar na anderhalf uur schaken kwam Simon Dekker net een puntje te kort voor de eindoverwinning. David Verwey eindigde op gepaste afstand als derde. Dit was ook de eindstand in de A-groep. In de B-groep zaten de eerste drie spelers dicht bij elkaar. Eerste werd hier Dagmar Luijkx voor Kevin Moonen en Silvyn Smit.

De eerste Magnus spelers waren op plek negen en tien terug te vinden in de eindrangschikking.
Coen Schuit eindigde hier nipt voor Annika de Haan

Via Twitch werd online commentaar verzorgd door Anton Bakels en Michaël van Liempt. Na enige opstart problemen werden diverse partijen van kundig commentaar voorzien.

Eindstand Groep A  (stap 3 en hoger)
1. Mason Brouwer (Hoorn)
2. Simon Dekker (Groningen)
3. David Verwey (Hoorn)

Eindstand Groep B (stap 1+2 en schoolschakers)
1. Dagmar Luijkx (Groningen)
2. Kevin Moonen (Utrecht)
3. Silvyn Smit (Groningen)

De volledige uitslag is te vinden via deze Lichess link:
https://lichess.org/tournament/cRnr7OAC

Verheul Adviseurs bedankt voor de sponsoring van dit online toernooi. Naar verwachting wordt er volgend seizoen weer achter echte schaakborden geschaakt, maar het online schaken is een mooi alternatief, zeker voor jeugdspelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.