Autovakmeester Schaap Mach begint redelijk aan bekertoernooi

Onderstaand verslag had u nog tegoed, verslag van afgelopen zaterdag volgt.

Schaakclub Autovakmeester Schaap Mach is niet onaardig aan het landelijke bekertoernooi begonnen dat net als de competitie in de winter online wordt gehouden. De Schager schaakclub is daarbij in poule I ingedeeld, de eerste drie in de groep van zes gaan zeker door naar de knock-outfase. De Noordkop-formatie wist op de eerste speeldag twee van de drie wedstrijden te winnen en staat derde. Op 17 april zijn de laatste twee poulewedstrijden.

Autovakmeester Schaap Mach begon met een overtuigende 6-2 zege op PSV/Dodo uit Putten. Wim Boom en Colin Stolwijk wisten beide tien minutenpartijen met vijf seconden bonus per zet te winnen, kopman Tjark Vos en Enrico van Egmond speelden 1-1. Daarna volgde het duel tegen Spijkenisse dat in competitieverband twee klassen hoger dan Mach, in de eerste divisie van het schaken, acteert.

Het werd een echte kraker waarbij kopman Vos excelleerde door in beide partijen, met wit en zwart dus, zijn tegenstander te verslaan. Niettemin stond Mach halverwege met 3-1 achter. En dat terwijl Boom gewonnen stond, maar op het moment suprême zijn dame weggaf. Verder was Van Egmond in gelijke stelling onhandig en miste Stolwijk simpelweg de juiste vorm.  Via Vos en een prachtige winstpartij van Van Egmond kwam Mach terug tot 3-3, maar Stolwijk verloor opnieuw en ook Boom kon het door een onveilige positie van zijn koning niet droog houden. Het resultaat: een 5-3 verlies.

In de laatste wedstrijd tegen EGS uit Goirle was de tank een beetje leeg. Van Egmond verloor zelfs twee keer en Stolwijk liet een gewonnen stelling remise glippen, maar won wel met 0,5-1,5. Diezelfde cijfers kon ook Vos overleggen, in positieve zin ook. Nestor Boom maakte dit keer het meeste verschil door zijn opponent op overtuigende wijze met 2-0 te verslaan.

Eindstand 5-3 en nu wacht Autovakmeester Mach nog een wedstrijd tegen het gelijkwaardige UVS uit Nijmegen en hekkensluiter OSV uit Oss.  Een derde plaats en daarmee plaatsing voor de volgende ronde lijkt sowieso haalbaar, zelfs bij verlies tegen UVS. Met het oog op de knock-outfase en de ploegen die dan komen is een hogere klassering echter wel wenselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.