Autovakmeester Schaap Mach naar de laatste 32

Autovakmeester Schaap Mach heeft zich zoals verwacht geschaard bij de laatste 32 van het bekertoernooi. De Magnus Anna Paulowna Combinatie werd uiteindelijk na vijf ronden schaken derde in poule I en wacht nu komende zaterdag een mooi affiche: een top vier club in Nederland in de vorm van oud-bekerwinnaar HMC Den Bosch. Dit team heeft de Nederlandse topgrootmeester Twan Burg in de gelederen die ook deel uitmaakt van het Nederlands team.

Tegelijkertijd had de Schager schaakploeg graag een plekje hoger gefinisht, want dan had het de topploegen ontlopen. Dat zat er echter niet in na de 5-3 nederlaag tegen het op papier ook iets sterkere UVS uit Nijmegen dat in competitieverband overigens ook twee klassen hoger acteert dan Autovakmeester Schaap Mach. Warner de Weerd versloeg met wit nationaal meester Jaap Houben, maar ging er met zwart op. Daarnaast speelden Tjark Vos en Wim Boom in hun minimatch ook 1-1, maar Colin Stolwijk miste net de scherpte:  hij verloor eerst een gelijkwaardige stelling en daarna ook de tweede tien minutenpartij met wisselende kleuren.

Doordat PSV/Dodo onverwachts won van koploper Spijkenisse zakte Autovakmeester Schaap Mach naar plek vier en moest het in de slotronde vol aan de bak. Omdat ook de twee beste nummers vier uit de tien poules doorstroomden, moest het wel heel gek lopen om de knock-outfase mis te lopen, maar toch werd besloten om in de op papier sterkste opstelling aan te treden tegen hekkensluiter OSV Oss.

Die spartelde her en der wel tegen, maar Stolwijk, De Weerd en Enrico van Egmond hadden niettemin in elk van de partijen de overhand. Deze drie spelers wonnen hun minimatch dan ook met 2-0. Vos verloor zijn eerste pot van de kopman van OSV, Fred Hallebeek, maar nam revanche in de tweede partij. Daardoor won de Noordkop-formatie deze wedstrijd met maar liefst 7-1. Hoewel PSV/Dodo opnieuw stuntte met een 4-4 gelijkspel tegen USV, stak Autovakmeester Schaap Mach de ploeg uit Barneveld op bordpunten voorbij. Niettemin ging ook dat team als een van de twee beste nummers vier door naar de laatste 32.

De zestiende finales worden afgewerkt op zaterdag 1 mei. Mach zal daarin boven zichzelf moeten uitstijgen wil het doorstoten naar de laatste zestien.     

2 gedachtes aan “Autovakmeester Schaap Mach naar de laatste 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.