Alweer prijs in Driehuis

Pat!

Zondag 11 mei was er in Driehuis weer een schaaktoernooi. Met als deelnemers voor Magnus: Gagik en Kevin. Door de 2de plaats bij het vorige toernooi van Gagik zat hij in de 9de groep. Ik werd toen ook 2de, maar zat weer in groep 3. Er zaten een paar afvallers van tafel 2 in de groep van mij. Mijn spanning was niet hoog. Ik verwachtte niet te winnen, omdat ik in een soort schaakdip zit. De eerste ronde was tegen Sem Kustjes. Hij gaf een loper weg tijdens de partij, zo was het niet moeilijk om te winnen. Ook Gagik had succes, hij won ook. Met het herdersmat trouwens. De 2de ronde was tegen degene met de hoogste rating van mijn groep. Hij gaf een paard weg in de opening en in het middenspel zijn loper. Ik ruilde mijn loper tegen zijn pion om pat te voorkomen. Voor zover ik zag kon het ook nog geen pat worden. Maar mijn remise tegen Jaap de Vries, omdat ik pat zette, was erg duur. Het was dus meer uit voorzichtigheid. Nu had Gagik minder succes, hij verloor. De 3de partij was tegen Julian de Boer. Ik had 2 keer van hem gewonnen. Op het Noord-kevin 1e driehuizenHollands kampioenschap en 2 toernooien geleden. Ik wist een vrijpion te krijgen, maar ik speelde het niet goed uit waardoor het remise werd. Weer verloor Gagik. Hij had tijdens zijn partij nogal ruzie met de klok. De 4de ronde was ook spannend. Ik moest tegen Karel van der Mark die een halve punt achter mij stond. Ik wist 2 pionnen op te ruimen. En maakte daar 2 vrijpionnen van. Het was nog wel pielen, omdat hij de koning en toren in de buurt had, maar met een tussenzet kon ik er een aan de overkant krijgen. Gagik kwam deze ronde terug door ook te winnen. De 5de ronde ging ook goed. Mijn tegenstander zag een penning
over het hoofd waardoor ik een dame won. Daarna ging het winnen simpel. Gagik verloor jammer genoeg. Gagik vertrouwt nog erg op het herdersmatje…maarja…hij krijgt nu wel door dat dat meestal niet werkt. De 6de ronde moest ik tegen Casper Venlet. Die naam is al 2 keer voorbij gekomen, want ik had een keer van hem gewonnen en een keer van hem verloren. Ik zag een dubbele aanval over het hoofd waardoor ik mijn paard verloor.
Dit gebeurde echter ook tijdens mijn vorige partij. Ik wist terug te komen. Hij was te gulzig naar een pion, waardoor zijn paard gepend stond. Met aanval op gepend stuk wist ik een paard terug te winnen. Ik zorgde voor een vrijpion en er kwam een wedren. Gelukkig stond mijn koning dichterbij. Gagik werd deze ronde pat gezet. De 7de en laatste ronde. Mijn tegenstander gaf zijn loper weg en later won ik met een matdreiging een kwaliteit. Ik sloot ook zijn paard in en daarna won ik gemakkelijk. Deze ronde zette Gagik zelf pat. Gagik viel niet in de prijzen, maar ik werd 1ste met een 1 ½ punt los. Ik had dit voor het toernooi niet verwacht, dus ik was hartstikke blij. Met een prachtige beker keerde ik terug naar huis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.