Team Mitchell wint paasschaak

Het jaarlijkse paasschaak is een prooi geworden voor team Mitchell. De teamcaptains, Kevin en Mitchell begonnen met het samenstellen van een team. Kevin koos voor Wim, Jan-Pjotr, Jos, Henk, Jeroen, Johan, Rob en Rien, terwijl Mitchell de strijd aanbond met Enrico, Siem, Niels, Paul, Bert, Bram, Dylan en Piet in zijn team. Tussen deze twee teams werden twee matches gespeeld met 40 minuten p.p.p.p.

Zo op het eerste oog waren de teams goed aan elkaar gewaagd, dus werd een spannende strijd verwacht. Niets bleek minder waar. In geen tijd hadden Bert en Bram namens team Mitchell al Johan en Rob op de knieën gekregen. Niet veel later had Dylans aanval tegen Kevin doorgeslagen en tekende Piet tegen Rien alweer het vierde puntje aan. Enrico zorgde vervolgens voor de ongekende 5-0 voorsprong door Jan-Pjotr een toreneindspel af te nemen. Maar zo makkelijk liet team Kevin zich niet naar de slachtbank leiden. Wim pakte een puntje terug door tegen Siem het altijd lastige K+T+L tegen K eindspel met goede techniek binnen te halen. Jos’ loperpaar en vrijpion waren intussen te veel geworden voor Niels en teamcaptain Mitchell had ook de vlag moeten strijken onder de overmacht van stukken van Jeroen. Hierdoor had de stand de wat dragelijkere aanblik van 5-3 bereikt. Maar het laatste woord was in handen van Paul, die met winst op Henk de marge weer naar 3 vergrootte.

Na de pauze namen we afscheid van Dylan en Kevin, wat betekende dat team Kevin niet alleen 5½ punt uit 8 partijen nodig had om zelfs maar een verlenging af te dwingen, maar dat ze dit ook nog zouden moeten doen zonder de bezielende leiding van hun teamcaptain. De start van de ronde was veel rustiger. Iedereen raakte al wat beter gewend aan het tempo en lieten zich nu het erom ging niet meer zo makkelijk van het bord zetten. Niels bezorgde team Mitchell het eerste puntje door Henk met een pionnetje meer dood te zitten. Het tweede puntje kwam op het conto van Paul, die een stuk won van Jan-Pjotr en vervolgens in grootse stijl doorging, om vervolgens degelijk een gewonnen eindspel in afwikkelde. Hiermee was het verzet van team Kevin wel gebroken. Enrico, Piet en Mitchell stelde met persoonlijke overwinningen ook in de tweede match de teamoverwinning veilig. Rob en Jeroen redden de eer nog voor team Kevin terwijl Jos en Siem de punten deelden.

Het clubkampioenschap doorgeefschaak dat als zijevenement werd gehouden werd gewonnen door Jan-Pjotr en Marcel, die in de finale te sterk waren voor Enrico en Jeroen.

1e match Team Kevin  – Team Mitchell 3-6
1 Jan-Pjotr  – Enrico 0-1
2 Jos  – Niels 1-0
3 Wim  – Siem 1-0
4 Henk  – Paul 0-1
5 Jeroen  – Mitchell 1-0
6 Rob  – Bram 0-1
7 Rien  – Piet 0-1
8 Kevin  – Dylan 0-1
9 Johan  – Bert 0-1

 

2e match Team Mitchell  – Team Kevin 5½-2½
1 Paul  – Jan-Pjotr 1-0
2 Siem  – Jos ½-½
3 Enrico  – Wim 1-0
4 Bram  – Jeroen 0-1
5 Niels  – Henk 1-0
6 Piet  – Johan 1-0
7 Mitchell  – Rien 1-0
8 Bert  – Rob 0-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.