Wederom kwartfinale voor bekerteam

De loting leek gunstig uit te pakken voor EP:Beerepot Magnus voor de tweede ronde van de NHSB beker competitie. Thuis tegen Hoofddorp moest te doen zijn. Hoofddorp speelt derde klasse en wij staan inmiddels met 1 been in de promotieklasse. We konden dus in principe alleen van onszelf verliezen door onderschatting van de tegenstander. Zaak was dus het om geconcentreerd te blijven spelen. Deze keer hadden we Warner en Richard van de bank gehaald die i.p.v. Piet en Jan-Pjotr deze ronde meespeelden. Met Hoofddorp konden we donderdag 16 maart afspreken waarop deze wedstrijd gespeeld zou worden.

Na ongeveer een half uur spelen begon het er al goed uit te zien voor ons. Ikzelf speelde op bord 2 en mijn tegenstander had de opening niet goed behandelt. Positioneel zag het er allemaal niet goed uit voor zwart. Ik kon rustig een aanval opzetten waarbij ik al snel een omsingeling had om de zwart Koningsvleugel. Ook bij Warner op bord 1 was het allemaal al goed. Hij kreeg vlak na de opening al het initiatief en kon dat gaan uitbouwen tot een winnende positie. Wim Boom die op bord 3 zat had toen inmiddels al een eerste pion gewonnen. Het was nog wel even oppassen maar dat is aan Wim wel toevertrouwd. Bij Richard op bord 4 was het allemaal iets kalmer. Richard stond naar mijn idee wel licht beter maar dit zou nog wel eens een langere partij kunnen worden.

Inmiddels was mijn eigen aanval zo doorgeslagen dat het als vanzelf ging. In mijn berekening had ik echter 1 zet van mijn tegenstander totaal niet meegenomen. De stelling was nog steeds gewonnen maar het was voor mij wel even een seintje dat ik nog wel secuur moest blijven spelen. Ik herpakte mijn concentratie en wist de juiste zetten weer te vinden en al snel was het punt binnen. Niet veel later volgden overwinningen van Wim en Warner. Warner kon ineens een aanval op de Koning inzetten waar de tegenstander geen verweer op had. De stand was nu dus 2-0 en de kwartfinale was al binnen. Wim had vlak daarna ook de volle buit binnen. Een tweede pion winst in een eindspel met een loper voor Wim en een kreupel paard voor de tegenstander is aan Wim wel toevertrouwd. Hij maakte zonder problemen de 3-0. Richard kreeg daarom een remise aanbod wat hij maar aannam. Er was een plan voor meer maar Richard kon de risico’s van dit plan niet helemaal goed inschatten. Aangezien er zonder uitvoering van dit plan niets meer in de stelling zat nam hij het maar aan. Een prima overwinning dus voor het 4-tal van Magnus. Net als vorig jaar de kwartfinale behaalt. Op papier zouden we zelfs dit jaar de finale kunnen halen. Er zitten echter nog een aantal sterke teams in de race. Wellicht dat de loting voor de kwartfinale ons ook gunstig uitvalt.

 

16-03-2017 Magnus  – Hoofddorp 3½ – ½
1 7464754 Warner de Weerd  2206  – 8139956 Gerard Roos  1815 1-0
2 7227462 Enrico van Egmond  2114  – 8687107 Vadym Timofeyev 1-0
3 7196013 Wim Boom  2064  – 6007012 Erik Vos  1648 1-0
4 6882315 Richard Bolster  2007  – 8075133 Raymond van Bommel  1616 ½-½
 2097  1693

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.