Mulder Optiek Mach dit keer vijfde in Koedijk

Vorig jaar werd Mulder Optiek Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) verrassend tweede op het Noord-Hollands kampioenschap voor clubteams, maar een herhaling van die prestatie zat er zaterdag niet in. Mach moest op het viertallentoernooi in Koedijk genoegen nemen met plek vijf.

Omdat Richard Bolster en David de Visser op het laatste moment verhinderd bleken, moest er naarstig gezocht worden naar een vierde man. Die werd gevonden in Aart Strik. De inwoner van Anna Paulowna speelde verdienstelijk maar kwam tegen de top van Noord-Holland aan het einde van de rapidpartijen veelal tekort. Niettemin verloor Mach maar twee van de zeven wedstrijden: van het gelegenheidsteam Koedijk 10,5 en het Beverwijkse De Wijker Toren die in de eindstrand ook respectievelijk als eerste en tweede eindigden. Wim Boom werd topscorer bij Mach met zes punten uit zeven wedstrijden, Warner de Weerd en Enrico van Egmond behaalden met elk vijf punten ook een dikke plusscore.

Het toernooi was overigens onderverdeeld in drie klassen, waarbij in de laagste afdeling De Strandloper winnaar werd. De Pettemer club eindigde in deze afdeling voor teams uit de regionale derde klasse precies gelijk met Warmenhuizen’76, maar werd op basis van het aantal weerstandspunten tot winnaar uitgeroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.