Magnus viertal dendert door

Na de mooie overwinning in en tegen Anna Paulowna, mocht het viertal het dit keer opnemen tegen Heerhugowaard. Het is altijd weer afwachten welke spelers worden ingezet van een relatief grote vereniging maar 3 van 4 speelden de vorige ronde ook mee bij de tegenstander. Op papier waren ze allen sterker dan de Magnus mannen, maar papier zegt niet alles zoals aan de eind van de avond zou blijken. Nadat eerst het oudste lid van onze vereniging Bram in de bloemen werd gezet voor zijn negentigste verjaardag konden de partijen een aanvang nemen. Kort na het begin was er een vervelend gedreun te horen; het bleek dat in de sportzaal naast ons met een zware trainingsbal tegen de muur gegooid werd. Nadat de voorzitter de sporters gevraagd had een andere muur uit zoeken voor hun training keerde de rust weer terug in De Waldhoorn. Op bord 2 was Rob als eerste klaar; in een snelle afruilpartij bleven alleen de dames en een vijftal pionnen op het bord over. Een terechte remise, overigens zonder te overleggen met de teamcaptain maar dat zij Rob vergeven. Kort daarna had Henk op bord 1 gewonnen. Ik heb niks van de partij meegekregen omdat de partij pal achter me werd gespeeld (Ik heb geen ogen in mijn rug; ik ben blij dat ik er nog twee aan de voorkant heb). Dat was al 1,5-0,5 in ons voordeel. Bert zat naast me en ik zag dat hij al een drietal pionnen achterstond, en een gehavende stelling dus ik vreesde het ergste. Zelf creëerde ik weer een hoop verwikkelingen op het bord, en ik moest weer oppassen om niet in de strijd ten onder te gaan. Ik ging langs de rand van de afgrond (zag ik ’s nachts op de PC) maar gelukkig had mijn tegenstander dit niet opgemerkt tijdens de partij. Intussen waren de kansen gekeerd bij Bert; er was een zwarte toren van het bord verdwenen waardoor hij een mooie aanval kreeg. Daarom dorst ik wel remise aan te bieden op de 30e zet, maar mijn tegenstander zag ook dat het fout ging bij zijn buurman en wilde nog even doorspelen. Maar op zet 35 bood hij remise aan en omdat het ondertussen tegen 23.00 uur liep, de remise aangenomen erop vertrouwende dat Bert het karwei zou afmaken. En dat deed hij dan ook, en zo kwam er een mooie 3-1 overwinning op het scoreformulier. Tijdens de nazit werd al gefluisterd over een mogelijk kampioenschap, maar dat lijkt mij nog aan de vroege kant.

10-12-2015 Magnus v  – Heerhugowaard v2 3 – 1
1 7427519 Henk Bouwmeester  1436  – 8217176 Carlo Oud  1532 1-0
2 6119432 Rob Terrahe  1288  – 6444240 G. Reynen  1456 ½-½
3 8464423 Ronald Komen  1246  – 7031893 Henk de Waal  1302 ½-½
4 8415671 Bert Goedegebuure  1018  – 8559936 Rens Rense  1075 1-0
 1247  1341

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.