Julian in Beverwijk

Oom Marcel kwam mij al om half 10 (zondagochtend) ophalen. Hij heeft namelijk nog geen TomTom en moet er dus serieus rekening mee houden dat ie verkeerd rijdt. Met Tom Tom had ik 45 minuten langer in bed kunnen blijven liggen en meer uitgeslapen.Het toernooi was in het Wijkcentrum Prinsenhof in Beverwijk, een Jeugd GP Rapid toernooi. Rapid is hier 20 min p.p.p.p. 13 groepen van volgens mij 102 schakers/-tjes. De groepen 1 en 2 (de beste) speelden apart in een andere ruimte. De rating varieerde van 99 tot 1510. Naast mij deed nog 1 schaker mee van Magnus, en wel Gagik Artunov. Hij is uieindelijk 8e in zijn groep (groep 5) geworden met 1 punt. Ik speelde in groep 11 met zijn 7-en.
Verslag van mijn 6 partijen (in 7 ronden) (ronde 1 hoefde ik niet):
1) Op een gegeven moment 7 punten voor, verloren door bekende Dame-Toren aanval. Verloren van een meisje!
2) 2 lopers, 2 paarden en 2 pionnen voor. 2 verschillende schaakmat over het hoofd gezien en tegenstander sleepte er een pat uit. Was bizar spelletje: tegenstander met alleen nog zijn koning en 1 pion haalt pat tegen overmacht van paarden, lopers en 3? pionnen.
3) Na plm. 8 min. schaakmat en verloren (?????)
4) Julian zwart, verloren door variant Herdersmat van wit (?????)
5) Op een gegeven moment 8 punten voor, 11, 12 ,23! Tegenstander alleen nog koning en met Dame-Toren spel de koning naar de rand gedreven en mat
6) Zomaar plm. 10 punten voor en gewonnen

1e ronde 1 punt (deed niet mee), ronde 3: ½ en ronde 6&7 gewonnen, gewonnen van de latere nr.1 en 2 van de groep! Totaal 3 1/2 punt.

Julian

Een gedachte aan “Julian in Beverwijk

  1. Henk

    Knap gedaan, Julian.
    Maar het is geen schande om van een meisje te verliezen hoor!
    Nou ja………
    Henk Bouwmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.