Leo van Egmond overleden

Afgelopen zaterdag 20 februari 2021 is Leo van Egmond, ons gewaardeerde lid en vader van bestuurslid Enrico overleden. Leo was al enige tijd ziek en is 73 jaar geworden.

In de jaren 80 werd Leo lid van Schaakclub Magnus. Met zijn broer Ko van Egmond werkte hij aan de digitalisering van de uitslagen door middel van een indelingsprogramma. Ook werd hij competitieleider van de vereniging. Na een aantal jaar trok het bridgen hem echter meer en verliet hij de schaakclub. In 2017 werd hij weer lid van de club en speelde in zowel de interne als externe competitie nog fanatiek mee. Hij was een speler die altijd rustig zijn stelling opbouwde en toesloeg op het moment dat het kon. Hij was een erg taaie speler en daardoor ook voor sterkere spelers lastig te verslaan. Hieronder staat een partij die hij op zijn kenmerkende wijze won van Ronald.

Leo was niet alleen achter het schaakbord te vinden, maar ook veel ernaast. Als zijn eigen partij afgelopen was stond hij altijd ge├»nteresseerd te kijken naar de nog gaande partijen, zeker als er spannende externe partijen werden gespeeld. Met Leo verliezen we dus niet alleen een fijne schaker, maar ook een ge├źngageerd lid van de vereniging. We wensen vanaf deze plek Enrico en alle familie veel sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.