Autovakmeester Schaap Mach toont flink herstel

Autovakmeester Schaap Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) heeft zich op de tweede competitiedag hersteld van de matige seizoensouverture, toen uit de eerste twee matches maar één matchpunt werd gepakt. Afgelopen zaterdag werden Philidor Leiden –tevens de voornaamste concurrent in de fysieke competitie- en de Goese Schaakvereniging met 7-3 verslagen. Door de twee overwinningen steeg de schaakclub uit Schagen van de voorlaatste positie naar plek drie.

Uitblinker cijfermatig gezien was Warner de Weerd die al zijn vier partijen overtuigend won. Maar qua resultaat viel nestor Wim Boom toch het meest op. Hij moest de eerste wedstrijd tegen Leiden laten schieten, maar bleek daarmee slechts zijn kruit droog gehouden te hebben voor het ‘echte’ werk. Hij klopt na een spectaculaire partij met wit nationaal meester Joey Grochal van Goes en hield deze speler in de rematch met de zwarte stukken op remise.

Die punten kon Autovakmeester Schaap Mach goed gebruiken, want anders was de overwinning wellicht nog in gevaar gekomen. Enrico van Egmond won zijn eerste partij weliswaar tegen een veel zwakkere tegenstander, maar verzuimde in de tweede partij het af te maken met remise als gevolg. En David de Visser verloor zelfs beide partijen. Daar tegenover stond dus wel, naast twee punten van De Weerd, ook twee punten van Tjark Vos.

De Mach-kopman is echter niet feilloos, zo bleek eerder in de middag tegen Leiden toen hij in een koningsaanval overspeeld werd door de redelijk sterke Thijs Roorda. De andere partij won Vos wel. Verder pakten tegen de Leidse tegenstander naast De Weerd ook Enrico van Egmond en playing captain Jan-Pjotr Komen twee punten. De Visser had zijn dag niet en beet ook tegen deze opponent twee keer in het stof. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.