Indeling eerste twee teams bekend

Omdat niet iedereen de indeling op de NHSB-site kan bekijken, komt hier even een overzichtje, en meteen een analyse.

M.A.C. 1

Het eerste zit met 3 teams van vorig jaar in de poule, een degradant uit de promotieklasse en lieft 3 promovendi. We nemen ze een voor een even door, waarbij we in het achterhoofd houden dat de gemiddelde rating van het eerste 1879 is.

—-En Passant—-

Oude bekende uit Texel, speelt altijd op zaterdag, omdat de uitspelende ploeg anders niet meer naar huis kan. Ze werden vorig jaar met slecht 1 matchpunt verlies kampioen in de 2e klasse A. Aangezien ze maar een kleine club zijn, is dit hun enige team. Hierdoor en doordat ze op zaterdag spelen is er enorme variatie in de opstelling. De speelsterkte varieert dan ook tussen de 1780 en de 1880, waarbij de lage gemiddelde rating soms wat vertekent is doordat ze 1500 spelers op de laagste borden hebben.

—-Castricum 1—-

Langlopende bezoeker van de eerste klasse A. Altijd genoeg kwaliteit om voor de toppositie, maar stelt vaak licht teleur. Vorig jaar werden ze wel gewoon derde. De afgelopen wedstrijden eindigde in een 5-3 overwinning en een 4-4 gelijkspel. Gemiddelde rating afgelopen jaar 1879, maar dat zonder eerste-bordspeler Robert van der Wal.

—-Purmerend 2—-

Laatste jaren een promotieklasser, maar werd vorig jaar kansloos laatste met 2 punten uit 9 wedstrijden. We hebben niet recentelijk tegen ze gespeeld in de competitie, wel werd in de beker met 2 1/2-1 1/2 verloren. Gemiddelde rating vorig jaar: 1868.

—-Bergen 1—-

Ook een langlopend deelnemer in 1A. De laatste wedstrijden tegen ze(1 beker en 2 competitie) gingen verloren, al wisten we in het eerste seizoen van de combinatie in de eerste klassen tegen hen een van de weinige punten te pakken. Vorig jaar met hun 1905-team de grote favoriet voor de titel, maar ze struikelden in de laatste ronden over Caïssa-Eenhoorn 3.

—-Kennemer Combinatie 4—-

De naam zegt het al, samenwerkingsverband van meerdere Kennemer verenigingen met Haarlem als thuisbasis. Bij ons in de klasse ingedeeld, omdat hun derde ook in de eerste klasse speelt. Vorig jaar met slechts een punt verlies kampioen in de tweede klasse D. Gemiddelde rating vorig jaar: 1804.

—-K.T.V. 1—-

Club uit het verre Enkhuizen. De naam staat voor Kan Tegen Verlies. De laatste jaren van de promotieklasse afgegleden naar de tweede klasse, maar vorig jaar werden ze keurig zonder puntverlies kampioen in 2B. Dit mede door een flinke kwaliteitsinjectie, waardoor ze vorig jaar maar liefst 1890 achter hun naam hadden staan.

—-De Waagtoren 4—-

Alkmaarse club die maar net de voeten droog hield vorig jaar met de zesde plaats. Met hun 1826 was dat heel aardig, bovendien rolden ze vorig jaar het eerste op met 6-2.

Al met al een zeer zware groep met wederom 5 teams die voor de titel gaan met drie zeer sterke teams erachter. Een beetje gelijk aan vorig jaar dus.

 

M.A.C. 2

Twee zittenblijvers, twee nieuwe uit 3B, een kampioen, twee degradanten en een M.A.C. met ongeveer 1555.

—De Strandloper—-

Buurman uit Petten. Moest vorig jaar de meerdere erkennen in het ontketende Bergen 2 en bleef zodoende bij ons. Werd vorig jaar wel ruim 2e. In in de breedte zwak, maar dit wordt gecompenseerd door zeer sterke topborden. Vorig jaar een kansloze nederlaag. Gemiddelde rating:1708

—-Schaakgroep Koedijk 2—-

Vorig jaar laatste in 2A, met 1 punt. Dit kwam mede doordat ze met hun 1618 veel zwakker waren dan rest. De gemiddelde rating gaat wel iets omhoog, doordat ze van een acht- naar een zestal gaan.

—-Revanche—-

Bekende uit Wervershoof. Zeer kleine club, een beetje zoals de Strandloper. Gemiddelde rating vorig jaar 1681, maar 1727 op de eerste zes borden.

—-Heerhugowaard 3—-

Modale derde klasser, vorig jaar 5e in 3B. Hecht team met duidelijke opstelling en weinig invallers, rating:1573

—-Warmenhuizen ’76—-

Andere buurman. Kleine dorpsclub zonder veel sterke spelers, over het algemeen wordt door het tweede nipt gewonnen. Rating:1527

—-Attaqueer—-

Op papier ook een modale derde klasser, maar had vorig jaar een topseizoen door slechts op 2 bordpunten geen kampioen te worden. De gemiddelde rating van 1574 zal dan wel ook omhoog gegaan zijn.

—-M.S.C. 3—-

Zat vorig jaar met het vierde in 4A. Werd daar ongeslagen kampioen door maar anderhalf bordpunt af te staan. Gemiddelde rating wel maar 1483, en die gaat nog wat omlaag omdat ze van een vier- en zestal worden.

 

Het zal vermoedelijke een zware strijd tegen degradatie worden, maar die strijd moet haalbaar zijn, met genoeg teams waar we van kunnen winnen.

 

 

 

Een gedachte aan “Indeling eerste twee teams bekend

  1. Marcel

    Fascinerend. Nu alle teams hun spelers hebben opgegeven, blijkt de eerste klasse A een hogere gemiddelde rating hebben dat de promotieklasse. Lekker weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.