EP:Beerepoot hoofdsponsor, Verheul Groep jeugdsponsor

EP:Beerepoot heeft zich voor een seizoen verbonden als hoofdsponsor aan Magnus Anna Paulowna Chess (MACH). Het contract werd zaterdag ondertekend op het terras van restaurant Piet Pann op de Markt in Schagen, de locatie waar het eerste team van de schaakclub de thuiswedstrijden gaat spelen. Namens EP:Beerepoot zette Thomas Borghuis van de Schager vestiging zijn handtekening en namens de schaakvereniging deed voorzitter Jos Hendriks dat. Verder ondertekende Tom Beerepoot namens de Verheul Groep het sponsorcontract dat het bedrijf voor een jaar hoofd jeugdsponsor van MACH maakt.

,,Met name het talent dat een schaker heeft om een langetermijnstrategie  te ontwikkelen spreekt ons aan”, verklaart directeur Robert van Wettum van EP:Beerepoot. ,,Tegelijkertijd moet hij of zij ook in staat zijn moeilijke beslissingen op korte termijn te nemen, waarbij veel gerekend moet worden. Ook dat is herkenbaar bij ons in de dagelijkse bedrijfsvoering.”  Het zijn woorden waar André Vendrig, algemeen directeur van de Verheul Groep, zich in kan vinden.  ,,De schaaksport beantwoordt aan de langetermijnvisie die wij als bedrijf ook hanteren. De prachtige speellocatie op de Markt maakt bovendien dat de schaaksport zijn naam als edele sport waarmaakt en dat sluit weer aan bij het kwaliteitsniveau dat wij nastreven.”

Dankzij de financiële steun van EP:Beerepoot heeft MACH drie nieuwe krachten kunnen vastleggen. De bekendste is internationaal meester Piet Peelen. De 51-jarige Amsterdammer gaat niet alleen het eerste bord bemannen, maar ook clubtrainingen verzorgen zodat het algehele schaakniveau op de vereniging vooruitgaat. Peelen komt over van schaakclub Purmerend dat op het een na hoogste niveau van Nederland acteert. Van diezelfde vereniging maakt ook Warner de Weerd de overstap. De voormalig Nederlands journalistenkampioen heeft met een rating van boven de 2200 het niveau dat de speelkracht van een nationaal meester benadert. Hij zal achter Peelen het tweede bord gaan bemannen. De derde versterking is Richard Bolster, de sterkste schaker van Den Helder.

,,Ons doel is in twee jaar tijd te promoveren vanuit de Noord-Hollandse schaakbond naar de landelijke derde klasse”, aldus voorzitter Hendriks. ,,Daarnaast willen we minimaal de finaledag in de strijd om de Noord-Hollandse schaakbeker halen.” Het is de bedoeling om twee van de bekerwedstrijden, die in tegenstelling tot de competitie doordeweeks worden gespeeld, bij de Schager vestiging van EP:Beerepoot en een vestiging van Verheul te laten plaatsvinden.

Dankzij de financiële steun van de Verheul Groep kunnen de trainers van de schaakvereniging het lesmateriaal gratis aanbieden aan de eigen jeugdleden en de kinderen op de scholen waar les wordt gegeven. Bovendien is het nu mogelijk om op meer scholen onderricht te gaan geven, omdat er meer trainers ingezet kunnen worden.foto verheul magnus sponsorovereenkomst 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.