Dierenkliniek Zuiderkaag Mach uit het bekertoernooi

De tweede ronde van het landelijke bekertoernooi is helaas het eindstation gebleken voor ons. Dit verslag stond in de Omring Express:

 

Schaakclub Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess (Mach)  en schaken eind november en december is geen goede combinatie. Ook vorig seizoen ontbeerde de ploeg in deze fase van het jaar de topvorm, maar toen nog in de regionale competitie bleef de schade beperkt tot een matchpunt. Dit jaar op landelijk niveau komt de Schager schaakploeg daar niet mee weg: de landelijke derdeklasser kreeg in een week tijd twee klappen te verwerken. Twee weken terug was er verlies in de competitie waardoor Mach is afgegleden naar de middenmoot en afgelopen vrijdag volgde uitschakeling in de beker. Tweedeklasser Santpoort won in de Schager atoombunker met 1-3.

Hoewel Santpoort hoger uitkomt in de competitie was Mach favoriet om door te gaan. Internationaal meester Piet Peelen, die in september nog het sterk bezette Chrysantentoernooi in Heerhugowaard won voor enkele grootmeesters, is echter hopeloos uit vorm. Hij bereikte door een degelijke voorbereiding weliswaar een gewonnen stelling, maar ging de fout in toen het op rekenen aankwam en dolf zijn eerste nederlaag sinds hij ruim twee jaar geleden naar Mach kwam. Dit keer deelde ook topscorer Warner de Weerd in de malaise. Ook hij verpestte een goede stelling. Datzelfde gold voor Colin Stolwijk, die een paar weken terug zichzelf nog tot Noord-Hollands rapidkampioen kroonde. De eer werd gered door Enrico van Egmond die juist slecht stond maar met een venijnige counter toch won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.