Dierenkliniek Zuiderkaag Mach mist veel kansen maar handhaving stemt toch wel trots

Het team met de langste naam in de competitie is ook volgend seizoen in de derde klasse te bewonderen. Dat stond al vast voor de wedstrijd van zaterdag tegen HSG, het is alleen voor Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) geen vierde maar een zesde plaats geworden. Jammer, maar toch zijn we uiteindelijk best tevreden. Het zat niet echt mee dit seizoen, door de indeling in een poule des doods en door een gebrek aan scherpte in goede stellingen. Maar we hebben wel op dit podium gedebuteerd met handhaving.

HSG is de landskampioen van 2008 en 2009, maar daalde vorig seizoen af naar de derde klasse. Van de grandeur van weleer is weinig meer over, maar we lieten het niettemin na de vierde plaats over te nemen van de thuisclub. Nestor Wim Boom overzag in een hyperscherpe variant om voordeel te verkrijgen, kwam daarna zelf in de problemen en verloor. Playing captain Wim Smit kon na een combinatie van de tegenstander winnend voordeel verkrijgen, maar hij zette zijn koning op het verkeerde veld en verloor ook. Richard Bolster beet ook in het stof, in een pot waarin hij nooit lekker in de partij zat. De vierde nul kwam veel later in de wedstrijd: het eindspel met een pion minder was wellicht houdbaar maar David de Visser verloor toch, door tijdsoverschrijding. Daar tegenover stond dat Colin Stolwijk een verloren stelling met een stuk minder nog remise wist te houden. Ook Enrico van Egmond speelde remise, na een interessante partij tegen een tegenstander die eerder dit seizoen grootmeester Daan Brandenburg op remise had gehouden.

De sterkhouders dit seizoen bij Mach waren internationaal meester Piet Peelen en mijn persoontje. Beiden wonnen ook zaterdag, Peelen op een rustige manier en ikzelf na een spektakelstuk waarin zelfs de dame werd geofferd. Mach mag in de eindstand een middenmoter zijn, Piet en ik zijn dat qua scores zeker niet. Peelen is met 7,5 punt uit negen partijen tweede geworden op de topscorerslijst in de poule, ik met 6,5 uit acht derde. Wat dat betreft wisselen de uitblinkers elkaar mooi af per seizoen. Toen we twee jaar geleden kampioen werden, maakte Wim B. de meeste indruk, in het kampioensseizoen vorig jaar scoorde Enrico het beste. Dat geeft ook aan dat het niet elk jaar hosanna kan zijn. We moesten echt wennen aan het niveau van de derde klasse en we zaten ook nog eens in de poule des doods. Hopelijk volgend seizoen strijden we wel bovenin mee!

Een gedachte aan “Dierenkliniek Zuiderkaag Mach mist veel kansen maar handhaving stemt toch wel trots

  1. david de visser

    eens met je warner dat we volgend jaar best (veel)hoger kunnen eindigen. om het bij mezelf te houden: win ik me partijen die ik dit seizoen verloor wat best mogelijk was dan promoveren we misschien(heb ik nog niet precies uitgerekend) .ik ga eraan werken!
    DAAF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.