Peelen en De Weerd naar zilver in Santpoortse kroegen

Piet Peelen en Warner de Weerd hebben Dierenkliniek Zuiderkaag Mach op de kaart gezet tijdens het Santpoortse kroegloperstoernooi zondag. Het duo werd met een score van 11,5 uit 14 ongedeeld tweede, achter het ongenaakbare internationale meestersduo Manuel Bosboom en Hing Ting Lai dat alles won.

Het tweetal begon nogal stroef aan de tocht langs de negen Santpoortse horecagelegenheden: na vier ronden hadden ze al de 2,5 verliespunt aan de broek. De Weerd won al in de eerste ronde met mazzel en toen kwam achteraf gezien grootste hobbel van de dag: de clubgenoten Wim Boom en JP Komen. Laatstgenoemde maakte snipperhout van de ooit zo robuuste vesting van De Weerd en Boom snoepte een paard af van Peelen alsof het een plakje salami was. De Weerd verloor maar Peelen won nog door

een onreglementaire zet van onze nestor.

In ronde drie was onze internationaal meester alsnog het haasje tegen grootmeester Harmen Jonkman, maar De Weerd herstelde zich met een knappe zege op Peter de Roode. In ronde 4 echter gaf hij tegen een onbekende schaker met een toren meer in tijdnood een dame weg. De Weerd stond echter zo goed dat het nog remise werd. Peelen won wel netjes, van Thijs Roorda.

Stukken beter ging het vanaf ronde vijf, wellicht omdat het weer ook wat koeler en aangenamer werd. Het duo Kees Nieuwelink (2200 plus) en Ivo Timmermans werd kansloos gelaten, in ronde zes het Aartswoudse tweetal Marc Helder en Wilko van der Gracht ook en in ronde zeven ging het al net zo overtuigend tegen Peter Doggers en Jerrel Thakoerdien van Caissa-Eenhoorn. Zodoende scoorde Peelen zes uit zeven en De Weerd 5,5 uit zeven.

Een gedachte aan “Peelen en De Weerd naar zilver in Santpoortse kroegen

  1. David de Visser

    ik vind dit een mooi verhaal ga zo door warner ! en j.p. hou deze vorm vast voor komend knsb-seizoen!DAAF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.