Op zaterdag 13 oktober is het Wereldschaakdag!

Voor de vierde maal wordt deze dag georganiseerd. In 2007 is door Judith Polgar (beste vrouwelijke schaakster ooit) in Boedapest begonnen met een schaakdag. In 2015 is dit uitgegroeid tot de wereldschaakdag. Er worden op diverse plekken in de wereld op deze dag vele activiteiten georganiseerd. Via de website van de organisatie https://www.globalchessfestival.com/ zijn deze te vinden. Via Facebook met #chessconnectus zijn deze activiteiten ook te volgen op deze dag.

In ons nieuwe onderkomen van Dierenkliniek Zuiderkaag organiseren wij een inloopsimulataan voor jong en oud. Vanaf 11.00 uur kan je achter het schaakbord plaatsnemen om het op te nemen tegen meervoudig clubkampioen Enrico van Egmond. Voor een overwinning of remise zijn er prijsjes beschikbaar. Voor de jeugd zijn er aanmoedigingsprijzen. Tevens voor iedereen een gratis consumptie. Tevens kan je de bijzonder locatie van voormalige atoombunker aanschouwen, waar nog diverse relikwie├źn van de Koude Oorlog aanwezig zijn.
Ook wordt er op verzoek uitleg gegeven welke lesmethoden er zijn bij onze schaakclub voor jong en oud. Dus kom langs op De Boog 74 in Schagen en speel een wedstrijd bij de simultaan, of laat je voorlichten over de mogelijkheden bij onze schaakclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.