Kevin (gedeeld) vierde van Noord-Holland

Afgelopen weekend speelde Kevin het Noord-Hollands kampioenschap tot 12 jaar dat werd gehouden in Zuid-Scharwourde. Voor Kevin was dit het eerste echt serieuze schaaktoernooi tot nu toe. Vooraf was vooral de gedachte van goede partijen spelen en kijken waar het schip strandt. De eerste ronde moest hij meteen aantreden tegen een van de favorieten en speelde een puike partij. Er waren winstkansen, maar helaas wist hij het niet af te maken. Na dag 1 stond hij met 3 uit 5 op een zevende plaats. Zondags ging het weer erg goed. De eerste twee partijen wist hij redelijk makkelijk te winnen, waarna hij het mocht opnemen tegen de Nederlands Kampioen rapidschaak tot 12 jaar. In deze partij werd hij langzaam teruggedrongen, wat hem uiteindelijk een paar stukken en de partij kostte. De laatste ronde wist hij nog te winnen, waardoor hij met een mooie score van 6 uit 9 op een gedeelde vierde plaats eindigde. Op basis van onderling resultaat mocht hij de beker voor de vijfde plek mee naar huis nemen. Een schitterend resultaat dus voor iemand die pas iets meer dan een jaar schaakt! De uitslagen en foto’s zijn te vinden op de site van Schaakmat: http://www.schaakmat.nu/