Kerstschaak: Gezelligheid en Wim grote winnaars

Na de aanmelding van Jeroen op het laatste moment en met Johan Haantjes als vertegenwoordiger van Anna Paulowna kon de wedstrijdleider beginnen de 19 deelnemers over vier poules te verdelen voor het jaarlijkse kerstschaak. In poule A deden de favorieten wat er van ze verwacht werd: Wim won met 3 uit 3, terwijl Niels(2) en Henk de resterende kruimels opveegden, waar Rien puntloos bleef. Iets meer spanning was er in poule B, waar eveneens geen remises vielen, die gewonnen werd door Enrico, voor Bram, Dylan en Pim. Voor de verrassingen was poule C de plaats om te zoeken. Nadat Paul in de eerste ronde al Siem het volle punt afhandig gemaakt had, was in de voorlaatste ronde Jeroen aan de beurt. Ook de andere twee wedstrijden leverde Paul de winst op. Doordat Siem en Jeroen in de laatste ronde remise tegen elkaar speelden, zat er voor hen met hun 2½ uit 4 zelfs geen plek in groep 2 in. Johan Haantjes en Johan Dekker gingen met respectievelijk 1 en 0 punten door naar groep 4. De poule des doods was duidelijk groep D. Met het ingaan van de laatste ronde hadden Jan-Pjotr en Ewan ieder 3½ punt uit 4, terwijl Marcel alleen van Jan-Pjotr had verloren. In die laatste ronde won Jan-Pjotr van Rob en kwam zo op de eerste plaats, aangezien Marcel Ewan tegenhield. Slachtoffers van dit geweld waren Rob en Bert met 1 en 0 punten, en verrassend ook Jos die niet verder kwam dan 2. Zij zouden het later beter doen, veel beter.
Paul had helemaal geen zin in groep 1, hij wilde veel liever in groep 2 spelen, dus stond hij zijn plek af aan de beste nummer 2, Marcel. Groep 4 had zes spelers die 3 ronden zwitsers speelden. Hier kwam Rob bovendrijven met 3 uit 3, terwijl Bert met 2½ punt het ook uitstekend deed. Ook Pim maakte met 1½ punt(waaronder tegen Rob en Bert) zijn slechte begin meer dan goed. Rien en Johan Haantjes eindigde met 1 punt op de 4e en 5e plaats; Johan Dekker bleef helaas puntloos. Groep 3 was voor een derde groep uitzonderlijk sterk bezet. Jos won in de laatste ronde van Siem om op 2½ uit te komen, en zo Siem een half punt voor te blijven. Henk kwam van de nul af door winst op Jeroen in de laatste ronde, waardoor de laatste op ½ bleef steken.
Groep 2 werd geopend door een vechtremise tussen Bram en Paul, en een bierremise tussen Ewan en Niels. In de volgende ronde wonnen Niels(van Paul) en Ewan(van Bram) allebei, zodat ze gelijk op de finish afstormden. Bram ging vervolgens in ingewikkeld, maar waarschijnlijk slechter eindspel door zijn vlag, terwijl Ewan van geluk mocht spreken dat Paul niet door had dat hij een volle toren voor kon komen en eeuwig schaak gaf. In groep 1 waren Jan-Pjotr en Marcel kanonnenvoer voor Enrico en Wim, waarbij nog aangetekend moet worden dat de eerste de laatste truckte uit slechte stelling in hun onderlinge partij en zo derde werd. Zo stonden in de laatste ronden de twee favorieten tegenover elkaar voor de toernooioverwinning, waarbij Wim aan het langste eind trok. En om een op deze site vaker gebezigde uitdrukking te gebruiken; het bleef nog lang gezellig in de Waldhoorn.