Geen bekers voor Magnus in Zaanstad

Zondag 16 november was er weer een Grand Prix in Zaanstad. Als deelnemers voor Magnus deden mee: Stefan, Gagik en ik. Ik speelde niet zo’n goed toernooi. Ik zat op tafel 1. De eerste partij moest ik tegen Rowan Louter (1207). Het ging eerst nog heel normaal. Op een gegeven moment dacht ik met onderbreken een toren te winnen. Helaas was mijn voorbereiding niet goed en ik verloor mijn toren. Ik gaf op. De tweede partij speelde ik tegen Robin Duson (1044). In het begin ging het nog erg goed. Ik verloor een pion in het Italiaans, maar kreeg er twee voor terug. Ik kwam in een gewonnen eindspel. Ik dacht een pion te winnen in het eindspel, maar ging eraf met een paardenvork. Ik gaf op. De derde partij ging iets beter. Ik won een paard in het middenspel. Helaas kwam hij met een randpion binnen en dreigde een dame te halen. Ik kon er niet tegen verdedigen. Ik ging zo tijd rekken, aangezien mijn tegenstander tijdnood had. Met nog 4 seconden op de klok, zette hij mij pat. De vierde partij moest ik tegen Hajo Bons (1067). Ik kwam in het rustige spel van het Giuoco Pianissimo (letterlijk vertaald: zeer rustig spel) terecht. Hij dreigde een pion te winnen op de c6. Hier kon ik nog net tegen verdedigen. Daarna kwam zijn paard binnen. Hij kon gemakkelijk een pion winnen en mijn a pion stond zwak. Gek genoeg bood hij remise aan, wat ik aannam. De ronde daarna moest ik tegen Chaim Bookelman (1149). Ik kreeg een Scandinavisch tegen me, de Pf6 variant. Ik kwam gemakkelijk een pion voor te staan. Hij pakte die in het middenspel terug, maar ik pende zijn e pion. Hij dacht een mooie combinatie te kunnen doen met mat achter de paaltjes. Helaas, ik won zijn dame. Hierna was het na een paar zetten mat. Hierna moest ik tegen Barry Broek (1578). Ik kwam met een combinatie een toren voor te staan. Hierna won ik nog een paard. Maar ik kwam in tijdnood te zitten. Zijn pionnen kwamen naar voren en ik verloor een toren met een paardenvork. Ik was gedwongen mijn paard terug te geven, maar ik hij promoveerde en zette mij mat, met allebei nog ongeveer 7 seconden op de klok. De laatste partij speelde ik tegen Bob de Wit (1343). Ik had in mijn vorige verslag geschreven dat hij tegen iedereen blundert, behalve mij. Eindelijk kwam het moment. Eerst gaf hij een paard weg, maar die won hij terug met een dubbele aanval. In het eindspel kreeg ik drie pionnen cadeau. Hij speelde nog verder, maar toen ik met een röntgen-aanval een loper zou winnen, gaf hij op. Maar de volgende keer in Beverwijk ga ik er weer tegenaan, want ik zie zeker kansen voor een top 3 plaats dit seizoen. Het was een heel leerzaam toernooi.
Ook de andere Magnus-spelers verging het niet zo goed. Stefan en Gagik konden dit keer helaas geen beker mee naar huis nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.