Gagik en Kevin pakken prijzen in Heiloo

Zondag 6 april was het Grand Rrix-toernooi in Heiloo. De deelnemers voor Magnus: Kevin en Gagik. Voor Gagik zijn eerste toernooi, hij zat in groep 12 en ik in groep 3. Ik weet niet hoe de partijen van Gagik zijn gegaan, dus ik kan niet over zijn partijen schrijven. Ronde 1: de opening was niet erg bijzonder, ik won met een vork een kwaliteit, en haalde in het eindspel een dame. Ik moest er wel op tijd bij mijn pionnen op de g en h lijn zijn, waar mijn tegenstander stond te dreigen. Maar winnen was met een dame meer niet moeilijk. De 2de ronde moest ik tegen Max Bookelman. Hij blijft me elk toernooi achtervolgen, ik zit nu al 3 toernooien bij hem in de groep. De partij begon normaal, maar ik haalde 2 openingen door elkaar en gaf een paard weg. Gelukkig kon ik terug komen door een dubbele aanval van de dame waarmee ik een toren won. Ik pakte nog wat pionnen en winst was niet moeilijk meer. De 3de ronde: ik moest tegen Jaap de Vries, degene met de hoogte rating van de groep. Hij dacht in de opening de e4 pion te kunnen winnen door een simpele tweevoudige aanval. Hij sloeg hem met zijn paard, ik sloeg terug met mijn paard, hij sloeg met zijn dame en ik pende de dame. Hij gaf zijn paard tussendoor weg en ik dacht te kunnen winnen. Ik ruilde mijn dame voor zijn toren waardoor hij alleen 1 pion had die en gaf een paard voor 2 vrijpionnen. Ik lette niet op, haalde een dame en het was pat. Ik kwam meteen in een hele zware dip. Het kostte me veel moeite
om me te herpakken na deze blunder. De 4de ronde moest ik tegen Marios Vergos. Door mijn revanche bij het schoolschaak toernooi, omdat hij van mij won in Zwaag, wilde hij al te graag wraak nemen. Ik kwam een pion voor te staan in de opening, moest die uiteindelijk geven en kwam nog een pion achter te staan. Uiteindelijk ruilde ik al mijn pionnen en had ik nog een toren en hij een toren en pion. Ik denk dat ik mazzel heb gehad, want ik pende de pion, ging met mijn koning voor zijn pion staan en het werd remise. Daar kwam ik goed weg, want ik had deze partij ook kunnen verliezen. Aan de andere kant ook weer knap van mij dat ik toch nog remise won in plaats van een verschrikkelijke pat. De 5de ronde had ik pauze. De 6de ronde voelde ik me weer wat beter. Ik moest tegen Casper Venlet, waarvan ik vorig toernooi verloor. Hij lokte mijn paard weg en kwam met een dubbele aanval van de dame, waardoor ik een paard achter kwam te staan. Ik raakte echter niet in paniek en bleef kalm. Door uitschakelen verdediger won ik het paard terug, maar wel met een pion achter. Ik ruimde er een paar van de tegenstander op, haalde een dame en won. Yess!! De 7de en laatste ronde. Doordat de pion die de dame van de tegenstander dekte gepend stond, won ik zijn dame door eerst aanval op gepend stuk te doen. Hij gaf een toren weg, ik ruilde alles af en won. Ook Jaap, mijn concurrent die ik pat zette, kwam goed weg omdat hij ook punten liet liggen. Helaas voor mij werd hij groepswinnaar met een half puntje meer dan ik. Ik heb begrepen dat Gagik 1 keer remise en pat speelde en een keer verloor. Maar hij heeft het voor de eerste keer fantastisch gedaan en was het erg gezellig. Tenminste…..voor mijn moeder en stiefvader en de ouders van Gagik. Mijn hoofd stond niet echt naar gezelligheid na mijn partijen…Gagik en ik zijn allebei 2de geworden en kregen een mooie beker mee naar huis. Een prachtige dag voor schaakclub Magnus dus. Ik kreeg na het toernooi ook nog wat goede tips van Jaap de Vries en zo was dit voor mij een leerzaam toernooi en neem de volgende Grand Prix revanche.

Gagik en Kevin in Heiloo

 

Een gedachte aan “Gagik en Kevin pakken prijzen in Heiloo

 1. Henk Bouwmeester

  Gagik en Kevin, heel erg knap, gefeliciteerd.
  Ik moet nu niet te lang meer wachten om tegen jullie te spelen.
  Dan kan ik over een paar jaar zeggen dat -als jullie kampioen zijn of zo- ik jullie nog met twee vingers in mijn neus heb verslagen.
  Stom trouwens van me dat ik mijn “marsentrucje” aan je verteld heb, Kevin.

  Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.