Eerste districtsteam Dierenkliniek Zuiderkaag Mach verliest voor tweede keer op rij

Het eerste team van Dierenkliniek Zuiderkaag Mach in de regionale competitie wacht na drie ronden nog altijd op de eerste zege. Na een gelijkspel tegen het Texelse En Passant werd er twee keer verloren. Afgelopen dinsdag ging het team in Hoorn nipt met 4,5-3,5 ten onder in een knotsgekke wedstrijd die makkelijk ook in een overwinning had kunnen eindigen. Hieronder het verslag van David de Visser.

 

Afgelopen dinsdagavond was in Hoorn de wedstrijd van ons team tegen Caïssa-Eenhoorn N1. Hiervan volgt nu een verslag.

Op bord 8 had Aart controle over de zwarte velden en ook ik zag f5 wat hij speelde met het plan om met de dame over de zwarte velden binnen te vallen. Waarschijnlijk door het lawaai van een omgevallen glas of kopje aan zijn bord raakte Aart van slag, verloor een pion en toen later nog zijn paard ingesloten raakte was  de partij verloren voor hem.

Op bord 7 speelde Arno de Visser Fred Avis van het bord, had actieve stukken en 2 pionnen meer maar in de slotstand was er een soort impasse of wederzijdse zetdwang en remise, maar goed gespeeld Arno!

Ook Jos speelde goed op bord 6 met zwart. Tegenstander Bert Spil had geen aanknopingspunten, Jos geen zwaktes en zo werd tot remise besloten.

Wim Smit is even in de steek gelaten door zn goede vorm van eind vorig seizoen en ook van geluk. Een pionnetje achter maar hoe hij toch nog zo snel verloor is me ontgaan. Volhouden Wim!

Op bord 4 speelde onze Henk Bermon, met zwart, tegen de op papier sterkere Roy Kerkhoven maar daar was in de partij aanvankelijk niks van te merken. Ook ik zag Db6! Na Db2 van wit lijkt de partij eerder beter voor Henk, maar even later had de tegenstander een stuk voor 2 pionnen. In tijdnood een blunder van Henk en ook verlies.

De hogere borden 1, 2 en 3 daarvan zei m’n intuïtie dat er 21/2 à 3 punten van zouden komen en 21/2 werd het al weet ik bijna zeker dat Wim Boom de dame op a3 kon insluiten met Tc5 en Ta1 maar het werd remise.

Op bord 3 won ik in een Siciliaanse Maroczy partij  met wit door ruimtevoordeel, pionnenwinst en een koningsaanval over de g-lijn met wit van Gijs Leene.

Op bord 2 speelde Enrico goed en ik ben hem en Wim Boom dankbaar dat ze hun vrije tijd opofferen om er voor dit team te zijn. In een dame-eindspel met verder ongelijke lopers bleef hij akelig nauwkeurig de onnauwkeurigheden van Peter Holscher uitbuiten en won verdiend.

Over het geheel hadden we meer verdiend en had het zomaar winst voor dit team kunnen zijn. Dat biedt hoop voor de toekomst en ik wil spelers die nu niet konden, vragen om 7 december goed in hun agenda te zetten voor de volgende wedstrijd van MACh N1, thuis in de bunker.

 

David de Visser

3 gedachtes aan “Eerste districtsteam Dierenkliniek Zuiderkaag Mach verliest voor tweede keer op rij

  1. Peter Holscher

    Graag wil ik een reactie geven over mijn partij tegen Enrico. In het belang van de stand weigerde Enrico mijn remiseaanbod en probeerde te forceren.,maar in de Fritze analyse stond ik na Kd4 van zwart totaal gewonnen als ik met de pion op g-lijn was gaan lopen. Met de vreselijke ruil op d5 ??? kon ik inpakken. Maar spannend was het in elk geval wel. Veel succes in jullie volgende wedstrijd.

  2. Enrico van Egmond

    Waarschijnlijk heb je gelijk Peter. Maar zoals je al aangaf moest ik doorspelen in het belang van de wedstrijd. Ik had echter zelf ook een kans op meer gehad door inderdaad Db2 te spelen ipv op de b-pion te jagen. Of het echt gewonnen was weet ik niet zeker maar het zou moeilijk geweest zijn voor jou om met tijdsdruk constant de juiste verdediging te vinden in het ongelijk loper eindspel met een pion minder. Helaas voor ons was mijn winst evengoed niet voldoende voor een mooi resultaat. Jullie ook veel succes de rest van het seizoen.

  3. warner de weerd

    In ieder geval klinkt het als een prachtduel tussen jullie beiden! Dat kan overigens niet van de tussenstand gesteld worden vanuit Mach-perspectief. We staan inmiddels laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.