Persoonlijk Kampioenschap NHSB Jeugd

Op 26 februari werd in De Groene Schakel in Schagen gestreden voor het persoonlijk kampioenschap van de NHSB jeugd in diverse categorieën. Tevens waren dit de plaatsingswedstrijden voor het NK. In de D-categorie (jeugd tot 12 jaar) schaakten van Magnus Julian en Tobias Bleek mee. Zij hadden het zwaar maar na vijf ronden intensief schaken zag Julian zich terug op plek 5 en Tobias werd 7e ondanks een overwinning op zijn broer. Winnaar werd hier Liam Rooijakkers. Omdat de eerste drie gelijk waren geëindigd werd in een barrage gestreden om een extra plek voor het NK en Alexander Regterschot was hier de gelukkige. Samen met Frederieke Regterschot die als eerste meisje eindigde, mogen zij naar Rijswijk waar op 18-20 mei het NK wordt gespeeld.
In de FGH-categorie helaas geen Magnus deelnemers; helaas ook wat weinig deelnemers zodat alle kinderen in één groep werden geplaatst. In de F-categorie was Aleksei Urbanas duidelijk de sterkste met zeven overwinningen. In de G-categorie werd na een barrage Rafael Jacobs de kampioen; Faye Weijers was het enige meisje in deze categorie en mag ook naar het NK. In de H-categorie was slechts één deelneemster: Nicole Strelbitskaia, en zij werd dan ook de kampioene in deze categorie. De genoemde kinderen worden uitgenodigd voor de landelijke pupillendag op zaterdag 17 juni in Spijkenisse.

Op de Magnus FB-pagina zijn de foto’s te vinden en tevens de link naar de uitslagen: https://www.facebook.com/SchaakverenigingMagnus