Zege zonder te overtuigen

Met 6-2 winnen voor eigen publiek en toch niet tevreden zijn. Het was de realiteit bij de Schager schaakploeg Autovakmeester Schaap Magnus Mach. De reden: tegenstander ZSC/Saende 2 was zo zwak dat er eigenlijk met nog grotere cijfers gewonnen had moeten worden.

,,Ik weet niet of het aan onderschatting lag, maar sommige spelers hadden het vandaag gewoon niet”, aldus teamleider Wim Smit. Of beter gezegd playing captain Wim Smit, want de man uit Hippolytushoef nam als invaller plaats aan het laatste bord. Hij trof als enige een sterkere opponent maar wist snel remise te maken. Op de overige borden was Mach niet zomaar sterker dan degradatiekandidaat nummer een in de poule: het ratingverschil bedroeg gemiddeld zo’n 250 ratingpunten (!) per bord. ,,Ze kwamen om de schade te beperken”, vertelde Smit. ,,In voetbaltermen gesproken: Ze parkeerden de bus en kwamen er pas uit als wij net iets te overmoedig werden.”

Dat overkwam Tjark Vos en Wim Boom maar beiden wisten vanuit een mindere stelling alsnog te winnen. Kevin Tan won wel overtuigend, maar Colin Stolwijk sloeg pas in het verre eindspel toe. Reinier Weber kwam er echter niet doorheen. En sterkhouders Enrico van Egmond en Warner de Weerd gingen met licht schaamrood op de kaken naar de analyseruimte nadat ze net als Weber hadden geremiseerd, alleen dan tegen een opponent die dik 350 punten zwakker was. Smit: ,,Het zal in de volgende ronde, als de topper tegen Leiderdorp is, echt beter moeten. Daar heb ik overigens wel vertrouwen in want in de vorige wedstrijden speelden we wel goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.