Veel verschillende kampioenen

Het seizoen is bijna ten einde (alleen het snelschaken rest ons nog) en dat betekent dat de kampioenen van het seizoen 2015-2016 bekend zijn.
In de interne competitie was het dit jaar erg spannend. In tegenstelling tot vorig jaar deed Wim Boom weer mee en daarnaast speelde ook Warner de Weerd veel rondes mee. De alleenheerschappij van Enrico leek al vroeg in het seizoen aangetast door nederlagen tegen Wim, JP en Siem. Wim daarentegen kende een goede start met overwinningen op Enrico, JP en Siem. Hij moest alleen in Niels zijn meerdere bekennen aan het begin van het seizoen. Lange tijd ging Wim dan ook fier aan kop, maar na een nederlaag tegen Enrico en later tegen Warner kwam Enrico al erg dichtbij. In ronde 27 kruisten zij wederom de degens en deze partij bracht de beslissing in het kampioenschap. Enrico won en pakte hiermee de koppositie. Nadat Wim de een na laatste ronde van JP verloor was het al zeker dat Enrico voor de vierde keer op rij de kampioen van Magnus was geworden en deerde de nederlaag in de laatste ronde tegen Niels niet meer.

Bij de jeugd hadden we dit jaar veel nieuwe spelers, waardoor er in het begin vooral vriendschappelijke partijen werden gespeeld. Om toch aan het eind een jeugdkampioen te tronen werden er de afgelopen 3 weken een achtkamp gespeeld. Gedoodverfde favoriet was Gagik die de meeste ervaring heeft van iedereen en bij de top van Nederland hoort. Hij verloor echter verrassend van Bas die verder ook geen steken liet vallen en al zijn 7 partijen wist te winnen en daarmee jeugdkampioen van Magnus is geworden.

Het rapidkampioenschap kende dit jaar een vreemd slot. Doordat de gehele top 3 afwezig was op de slotavond vanwege andere verplichtingen hadden zij niet in eigen hand wie er kampioen zou worden. Enrico en Wim stonden qua punten gelijk en weerstandspunten zouden de beslissing moeten geven. Op de slotavond wist Niels met 3 overwinningen JP nog de 3e plaats te ontfutselen en Wim werd kampioen zonder daarvoor wat te hoeven doen.

Ook de bekercompetitie was dit jaar erg spannend. Enrico lag er na 1 ronde al uit tegen JP, die er op zijn beurt weer uit werd geknikkerd tegen Siem. In de halve finales speelde Siem tegen de verrassend goed spelende Bram en in de andere halve finale Warner tegen Wim. Siem en Warner zegevierde waardoor zij het in de finale tegen elkaar op mochten nemen. Na een lange strijd trok Warner aan het langste eind en pakte hij zijn eerste prijs als Magnus-lid.

Een gedachte aan “Veel verschillende kampioenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.