Vakgarage Fakkert Schager Rapidkampioenschap belooft gezellig en sportief hoogstaand spektakel te worden

De inschrijving is nog maar kort geleden geopend, maar nu al hebben zich met internationaal meester Piet Peelen uit Amsterdam en nationaal meester Pieter Hopman reeds twee titelhouders aangemeld. Het Vakgarage Fakkert Schager Rapidkampioenschap, dat op zaterdag 10 februari tussen 10.00 en pakweg 16.30 uur wordt gehouden in de showroom van het autobedrijf aan de Witte Paal 325, belooft dan ook nu al een waar schaakspektakel te worden. Schaakclub Mulder Optiek Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) blaast met de organisatie het kampioenschap, dat twee jaar geleden met steun van financieel specialist Verheul werd gehouden, nieuw leven in.

Overigens is Verheul niet van de radar, verre van zelfs. Dit bedrijf is namelijk hoofd jeugdsponsor van de schaakclub en de drijvende kracht in financieel opzicht van de allereerste Grand Prix die op zondag 8 april voor het eerst in Schagen wordt gehouden. Verwacht wordt dat aan dit jeugdtoernooi, dat onderdeel uitmaakt van een Noord-Hollands circuit van jeugdtoernooien onder de vlag van de Noord-Hollandse Schaakbond (NHSB), ruim honderd kinderen meedoen.

Voor het Vakgarage Fakkert Schager Rapidkampioenschap ligt de ‘max’ op zestig, simpelweg omdat er niet meer in de showroom van het autobedrijf passen. De schaaksport als een spel vol beleving presenteren, dat is het doel van de organiserende vereniging. ,,En wat is er dan een mooiere locatie dan een showroom aan de weg?”, vertelt Warner de Weerd namens Mulder Optiek Mach. Dennis Oostlander, vestigingsmanager van Fakkert Schagen dat een belangrijke subsponsor van de schaakclub is, voegt hier aan toe: ,,Het mes snijdt aan twee kanten, want wij willen ook meer beleving in de showroom creëren. Het wordt op deze zaterdag ook zeker niet muisstil. Wij voeren tijdens de partijen gewoon gesprekken met de klanten en er worden broodjes, soep en andere verwennerijen voor de maag geserveerd. Wij stimuleren de klanten bovendien om de partijen te bekijken. Het is de bedoeling dat de spelers van de organiserende vereniging, mocht daar interesse voor bestaan, wat over de sport gaan uitleggen aan de klanten.” De Weerd vult aan: ,,Er staan een titel en geldprijzen op het spel, maar het moet ook gezellig zijn. Het mag niet luidruchtig worden, maar wij juichen een grap tijdens de partij toe.”

Het toernooi begint om 10.00 uur en bestaat uit zeven ronden volgens het zogeheten Zwitserse systeem. Elke partij bestaat uit vijftien minuten per persoon plus vijf seconden bonustijd per zet. Dit laatste wordt gedaan om te voorkomen dat deelnemers in gewonnen stelling zomaar zouden verliezen door tijdsoverschrijding. Het inschrijfgeld, te voldoen op de wedstrijddag zelf, bedraagt tien euro per persoon. Aanmelding geschiedt tussen 9.30 en 10.00 uur. Verder zijn de consumpties en de lunch GRATIS! Er wordt overigens geen alcohol geschonken. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 16.30 en 17.00 uur. Aanmelden voor het toernooi kan via warner.deweerd@nabergroep.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.