Triomf in Koedijk

Na een jaar van afwezigheid togen afgelopen zaterdag twee teams van Magnus/Anna Paulowna weer naar Koedijk om daar mee te spelen in het vermaarde Koedijktoernooi. Dit rapidtoernooi voor teams is tevens het NHSB-kampioenschap, maar vooral de sfeer zorgt ervoor dat velen (bijna 200 schakers) naar Sporthal de Rietschoot trekken om daar hun zaterdag te besteden met een potje schaak. De afgelopen keren dat we meededen hebben we steeds naast de eerste prijs in de B-categorie (voor teams in de 1e en 2e klasse) gegrepen, dus we vonden dat we dit jaar maar eens écht ons best moesten doen. Met Enrico, Wim, JP en Niels waren we ook als eerste geplaatst dus waren we optimistisch over onze kansen. Het tweede team bestond uit Jos, Aart, Kerre en Willem Punt. Deze oud-Magnusspeler complementeerde het team aangezien we maar 3 man op de been konden brengen voor het tweede team (wat volgend jaar toch wel beter moet kunnen!).

De dag begon stralend en we grapten zelfs dat we wel op de fiets naar Koedijk hadden kunnen gaan, Ook op het bord begon het toernooi stralen aangezien we de eerste match met 4-0 wonnen van de ‘Ginuy Forces’ (een team van Opening64). De volgende ronde bleek er echter al zand in de motor te zitten want er werd 2-2 gespeeld tegen het tweede team van de Waagtoren. Na een 2,5-1,5 nederlaag in de derde ronde tegen ‘het Drakenteam’ waren de gezichten somber gestemd. Ook bij het tweede team ging het niet voortvarend. Na een 2-2 gelijkspel tegen een jeugdteam van de Waagtoren in ronde 1 werd er verloren van het jeugdteam van Aartswoud en gelijkgespeeld tegen ‘de Sluiswachters’.

Na de pauze wachtte ons ‘Sandra’s Harem’. Een team met Sandra Keetman en drie heren die het maar niet konden verkroppen dat zij de meeste punten voor hun team had gescoord, dus moest Enrico daar maar even verandering en brengen wat goed lukte. Alleen Niels liet een halfje liggen dus werd er met ruime cijfers gewonnen. De volgende wedstrijd tegen ‘the Green Dream’ zou volgens Niels wel eens cruciaal kunnen zijn om in de race te blijven. Met een ruime 3-1 overwinning konden we weer ruiken aan de eindzege en ondertussen bleef ook opvallen dat JP tot nu toe alle partijen had gewonnen op het derde bord. In de zesde ronde troffen we de sterkste tegenstander van de dag. ‘De MVL-fanclub’ met Colin Stolwijk, Maaike Keetman, Tjerk Sminia en Dennis Keetman bleek echter niet een te hoge horde. Enrico en Wim speelde keurige remises en JP wist zijn winning streak voort te zetten door met een dame-offer Sminia te verslaan. Het had zelfs bijna nog mooier kunnen zijn als Niels remise had kunnen houden, maar Dennis Keetman was ongenadig en nam het remise-aanbod natuurlijk niet aan. Zo stonden we voor het ingaan van de laatste ronde op 8 punten, samen met andere B-teams Caïssa-Eenhoorn en Koedijk. Enrico zei dat een gelijkspel in de laatste ronde tegen de Uil wel al eens genoeg zou kunnen zijn, omdat de concurrenten zware tegenstanders troffen. Achteraf bleek deze voorspelling te kloppen, maar zover hoefde het niet eens te komen. Na snelle overwinningen van Wim en JP kon Enrico het karwei klaren. Het was echter niet z’n tegenstander die het meeste tegenstand bood, maar zijn eigen been, omdat hij plots kramp kreeg (dit is echt de eerste keer dat ik hoor dat iemand kramp krijgt tijdens het schaken trouwens…), maar desondanks wist hij in wederzijdse tijdnood de winst te pakken (al dachten wij nog wel even dat z’n opponent een mat in 1 had gemist). Met 3-1 werd dus ook de laatste wedstrijd gewonnen en omdat de concurrentie had verloren was het duidelijk dat we de prijs in de B-categorie in de wacht hadden gesleept en dat JP een geweldige score van 7 uit 7 had neergezet.

Ook het tweede team pakte na de pauze nog een overwinning mee. Er werd gewonnen van Aartswoud 3 en gelijkgespeeld tegen het jeugdteam van Caïssa-Eenhoorn en zodoende eindigden zij op een score van 5.

En zo werd na jaren smachtend naar de ‘wisselkoe’ deze eindelijk in ontvangst genomen door de topscorer waarmee we in ieder geval 1 prijs op onze palmares kunnen bijschrijven en daarbij is dit natuurlijk ook een mooie motivatie voor het bekerteam om daar dit jaar nog een prijs aan toe te voegen!DSC_0130[1]

De uitslagen zijn hier te vinden: http://www.schaakgroepkoedijk.nl/koedijktoernooi/2016/SMWSite/index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.