Nieuwe sponsor, nieuwe kansen

De schaakcombinatie Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) gaat onder een nieuwe sponsornaam verder. EP:Beerepoot wordt ingeruild voor Mulder Optiek.  Mulder Optiek Mach gaat zaterdag gelijk van start met een finale. Het duel in Haarlem tegen het derde team van landskampioen Kennemer Combinatie 3 bepaalt waarschijnlijk de rest van het seizoen. Bij winst ligt de Noordkopformatie opnieuw op koers voor een kampioenschap, bij verlies wordt het veroordeeld tot een inhaalrace op de Haarlemmers die met Mulder Optiek Mach topfavoriet zijn voor de eerste plaats in de promotieklasse.

Dat is op zich verrassend, omdat Kennemer Combinatie 3 vorig seizoen verreweg het beste ‘doelsaldo’ van alle teams in de hoogste regionale afdeling had, maar toch niet promoveerde vanwege vooral een ongelukkige nederlaag in de openingsronde tegen de latere kampioen De Waagtoren 2 uit Alkmaar. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Haarlemmers zich dit niet nog een keer willen laten gebeuren, al hadden ze niet verwacht dat de sterkste tegenstand waarschijnlijk van een promovendus komt. De schakers uit Schagen en Anna Paulowna promoveerden vorig seizoen voor de derde keer in de 64-jarige historie naar de promotieklasse. Dankzij de steun van de nieuwe sponsor kon kopman en tevens trainer Piet Peelen, die in het bezit is van de internationale meestertitel worden behouden. Ook de rest van het team bleef vrijwel intact. Alleen Jan-Pjotr Komen is op eigen verzoek uit de basis verdwenen vanwege zijn drukke maatschappelijke werkzaamheden in de politiek. David de Visser, vorig seizoen invaller, neemt zijn plaats in. Hij is op papier gelijkwaardig aan Komen.  

De kracht van Mulder Optiek Mach ligt vooral aan de topborden. De sponsor hoopt naast succes in de competitie daardoor ook nadrukkelijk op bekersucces. De Noordkopschakers Peelen, Warner de Weerd, Enrico van Egmond en Wim Boom schreven in mei geschiedenis door voor het eerst in de historie beslag te leggen op de Noord-Hollandse beker. Daardoor mag Mulder Optiek Mach dit seizoen zowel in de regionale als landelijke beker spelen. Een deel van die wedstrijden gaat worden gespeeld in de winkel van de hoofdsponsor. Publiek is daarbij uiteraard welkom!

Daarnaast gaat dankzij de steun van hoofd jeugdsponsor Verheul dit seizoen nog meer ingezet worden op de jeugd. Dat wil zeggen: meer lessen op basisscholen en vooral ook professionelere trainingen op de club.

Een gedachte aan “Nieuwe sponsor, nieuwe kansen

  1. Ed Hoes

    En de eerste wedstrijd, uit tegen de medekandidaat voor weer promotie, gelijk gewonnen. Prachtig resultaat. Ga zo door!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.