Mulder Optiek Schager schaakkampioenschap op komst

Mach houdt op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) voor de vijfde keer het Mulder Optiek open Schager rapidkampioenschap. Plaats van handeling is natuur- en educatiecentrum De Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1 in Schagen.

De eerste editie van het Schager schaakkampioenschap werd gewonnen door de Leidse grootmeester Erik van den Doel, de Zaanse internationaal meester Manuel Bosboom en de Amsterdamse internationaal meester Hing Ting Lai. In 2018 won Lai, die inmiddels de nummer drie van het laatste NK is, de titelstrijd ongedeeld voor de Amsterdamse internationaal meester Yong Hoon de Rover en de Alkmaarse nationaal meester Danny de Ruiter. In 2019 zegevierde de Friese grootmeester Sipke Ernst voor de Amsterdamse internationaal meester Piet Peelen en de Purmerendse internationaal meester Pieter Hopman. Daarna ging het evenement tot vorig jaar door corona niet door. Vorig jaar won Lai het evenement voor de tweede keer.

Net als in andere jaren gaat het toernooi over zeven ronden met een bedenktijd van vijftien minuten per persoon per partij plus een bonus van vijf seconden per zet (rapidtempo).  Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. De eerste prijs is 250 euro. Belangstellenden dienen tussen 9.30 en 10.00 uur zich aan te melden. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per persoon waarbij geldt: alles wat bij de organisatie aan entreegelden binnenkomt wordt uitgekeerd in de vorm van prijzengeld!

Het inschrijfgeld ziet de organisatie per voorkeur digitaal worden overgemaakt op NL54 RABO 0369 9894 81. Voor meer informatie en/of aanmelding: Enrico van Egmond (06-43451970 of secretaris@magnusschaak.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.