Mooi eind aan minder seizoen

Zoals Warner na de vorige wedstrijd schreef is de regionale competitie dit jaar wat minder aan ons besteedt. Veel spelers speelden tot nu toe onder hun niveau waardoor degradatie op de loer lag. Voor de wedstrijd tegen Aartswoud hadden we dan ook hulptroepen ingeroepen. Zowel Colin als Warner speelden mee, zodat we een grotere kans hadden om het seizoen mooi af te sluiten en degradatie te ontlopen. Overigens zijn we niet de enige club die deze tactiek toepassen. Zo speelde in de laatste ronde Danny de Ruiter mee bij de Waagtoren, Miguoel Admiraal bij KC en Illias van der Lende bij Santpoort. Naast de mogelijke degradatie stond er in de wedstrijd tegen Aartswoud nog meer op het spel. De afgelopen weken speelden we al met het derde en met het 2e KNSB-team tegen onze buren en beide keren kwamen we met een nederlaag terug naar Schagen. Het was dus ook erestrijd tegen de mannen uit Aartswoud.

Zelf kwam ik al snel in een lastige stelling terecht tegen Marc Helder. In het middenspel offerde ik een paard tegen een pion waarmee ik veel spel kreeg. Helaas niet genoeg om de kopman van de Aartswouders te verslaan. Op het moment dat ik klaar was had David net remise gespeeld en Wim net z’n opponent mat gezet. Om zeker te zijn van overleveren in de Eerste Klasse moesten we echter 6,5 punt halen zodat Caissa-Eenhoorn en En Passant niet een salonremise konden spelen op zaterdag.

We moesten dus hopen op een wonder, maar steeds meer mensen begonnen daar in te geloven. Enrico en Colin wonnen keurig hun partijen. Toen ik even later terugkwam had opeens Kevin ook gewonnen. Hij stond weliswaar een pion voor, maar in een ongelijk lopereindspel zegt dat niet heel veel meestal. Naar verluidt maakte z’n tegenstander echter een paar fouten waardoor Kevin toch het punt naar zich toe kon trekken.

Op dat moment waren alleen Warner en Henk dus nog bezig. Warner had een fijne stelling en de tijd van tegenstander Boots begon langzaak weg te tikken. Hij voerde de druk nog een beetje op en won op typerende wijze weer de partij. Ook bij Henk gebruikte de tegenstander wel erg veel tijd. Henk bleef in een redelijk gelijk opgaande partij de complicaties zoeken waardoor de tijd bij Pascal Zijlstra alleen maar meer afnam. Aan het eind werd het zelfs zo ingewikkeld dat Zijlstra vergat dat hij nog maar enkele tellen op de klok had en de vlag liet vallen.

Door deze verrassende samenloop van omstandigheden wonnen we met 6,5-1,5 en waren we zeker van een langer verblijf in de Eerste Klasse. De sympathieke buren uit Aartswoud zijn helaas gedegradeerd, maar komen we vast volgend jaar in verschillende andere competities wel weer tegen. Voor dit team was het duidelijk niet ons seizoen, zoals Warner ook schreef in z’n vorige verslag. In totaal kwamen 16 spelers in actie waarvan teamcaptain David met 3,5 uit 6 topscorer werd, wat al aangeeft dat het erg lastig was voor de spelers dit seizoen. Al met al wel een mooi einde aan het minder seizoen en alle complimenten aan de teamleider en alle spelers en invallers die klaarstonden om hun wedstrijden te spelen in dit team.

22-3-2019Magnus Anna Paulowna Comb. N1 – Aartswoud N16½ – 1½
1Warner de Weerd 2207 – Lukas Boots 17471-0
2Jan-Pjotr Komen 1901 – Marc Helder 21490-1
3Enrico van Egmond 2132 – Jean-Paul Ory 19431-0
4Wim Boom 2071 – Jasper Seelemeijer 19021-0
5David de Visser 1894 – Yvo Veenis 1871½-½
6Colin Stolwijk 2230 – Toine Molenaar 18011-0
7Kevin Brands 1777 – Peter Roskam 18531-0
8Henk Bermon 1819 – Pascal Zijlstra 18241-0
 2003 1886

Een gedachte aan “Mooi eind aan minder seizoen

  1. david de visser

    een mooi verhaal jp
    misschien kunnen alle teamspelers volgen seizoen afwisselend zo´n stukje na elke copetitiewedstrijd -proberen te/schrijven.dat houdt iedereen betrokken
    DAAF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.