Kevin wint alweer een Grand Prix

Zondag 2 maart was er een schaaktoernooi in Castricum. Met als deelnemer van Magnus Kevin Franssen. Ik zat in groep 4. De partijen begonnen om 11:15. De 1e partij ging erg goed. Ik wist in het middenspel eerst niet wat ik moest doen. Maar door een pion te winnen kon ik goed verder en won ik. Bij de 2de partij kreeg ik al vroeg een aanval. Met mijn paard en loper kreeg ik een dubbele aanval waarmee ik een toren won. Ik moest later wel mijn loper geven. Maar door mijn vrijpionnen won ik. De 3de had ik eerst wat problemen, omdat mijn koningsstelling bijna werd verzwakt. Maar ik kwam terug, won met het uitschakelen van een verdediger zijn paard en won. De 4de ging wat minder. Ik won een pion, alleen doordat mijn koningsstelling door de tegenstander werd verzwakt kwam hij met een ondekbaar mat. Ik verloor. Ik moest me even herpakken, maar gelukkig had ik op dat moment pauze. In de 5e partij werd er eerst veel afgeruild, maar met 2 penningen wist ik de tegenstanders zijn koning te verzwakken. Ik schakelde nog met een dameoffer een penning uit waarmee ik uiteindelijk een toren won. Zo kon ik de partij naar me toe trekken. Bij de 6de partij dreigde mijn tegenstander met een penning, maar ik kon de lijn onderbreken. Ik verloor wel bijna een pion door een paardoffer van de tegenstander waardoor de penning weer terug kwam. Maar doordat ik ook een penning kreeg, gevolgd door het uitschakelen van de verdediger won ik een loper tegen een pion. Ik won. De laatste partij: Met 5 uit 6 stond ik bovenaan. Alleen wilde ik deze partij nog wel winnen. Met een penning won ik een pion en kon ik de tegenstanders koningsstelling verzwakken. Ik ging met mijn vrijpion dreigen. Mijn tegenstander dreigde nog wel mijn pionnen op te ruimen, maar door een samenwerking van een dame en een loper zette ik mat. Hierdoor won ik met anderehalve punt meer dan de nummer twee wel weer een mooie beker. Nu op naar het toernooi in Zwaag waar ik ook aan meedoe.

De uitslagen zijn hier te vinden.

2 gedachtes aan “Kevin wint alweer een Grand Prix

  1. Enrico van Egmond

    Goed gedaan. Succes in Zwaag en uiteraard in Koedijk tijdens het 4-tallen toernooi. Volgens mij ben je wel een aanwinst voor het team waar je in gaat spelen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.