Hoofdsponsor Autovakmeester Schaap verhuist naar Anna Paulowna

ONDERSTAAND ARTIKEL STAAT VANDAAG IN HET WEEKBLAD SCHAGEN OP ZONDAG:

Echte ondernemers staan op in crisistijd, zo luidt een bekende uitdrukking. Autovakmeester Schaap, hoofdsponsor van onze schaakclub, durft in coronatijd een grote stap voorwaarts te zetten. Het Zandtemer familiebedrijf van Aad en Monique Schaap, hun zoon Kevin en partner Joyce heeft het pand van Autobedrijf Temme BV in Anna Paulowna gekocht. Vanaf morgen (3 juli) is de koop officieel, op 10 augustus wordt daadwerkelijk de overstap vanuit ’t Zand naar Anna Paulowna gemaakt. De vestiging in ’t Zand gaat op 10 augustus dicht. ,,We wilden aanvankelijk vanuit twee vestigingen opereren, maar bij nader inzien vinden we dat teveel druk op de organisatie leggen”, vertellen Aad en Monique.

De grote vraag is natuurlijk: waarom de overstap van hun woon- en werkplaats in de gemeente Schagen naar de grootste plaats in Hollands Kroon? ,,De locatie aan de Molenvaart”, stelt Aad onomwonden. ,,Wij zitten in ’t Zand toch wat verscholen op bedrijventerrein Kolksluis, Temme zit op een absolute zichtplek, direct aan de doorgaande weg naar Breezand, Julianadorp en Den Helder. Dat betekent dat wij verwachten veel onverwachte aanloop te hebben, terwijl wij in ’t Zand voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de reclames die wij in deze krant en op internet doen. Omdat wij wat achteraf gelegen zijn – en dat zeg ik met het volle respect, want Kolksluis op zich is een florerend bedrijventerrein – hebben wij bijna geen mensen die spontaan komen aanwaaien.”

Daarnaast biedt het nieuwe onderkomen ook andere grotere kansen. ,,Wij krijgen de beschikking daar over een echte showroom”, vertelt Aad Schaap. ,,Hier in ’t Zand staan onze occasions noodgedwongen in de buitenlucht, zo meteen kunnen we veel meer beleving en daarmee ook kwaliteit bieden. Verder kunnen mensen een bezoek aan ons combineren met het bijtanken van de auto, want op het terrein staat ook een pompstation. Daardoor hoef je niet eens per se naar binnen te gaan om je te oriënteren: Je kunt al geïnspireerd raken terwijl je tankt, want vanaf de pomp heb je al een mooi overzicht over de te koop staande auto’s.”

Wat betreft de werkplaats, die is ook groter in ’t Zand. ,,Meer bruggen, meer ruimte in het algemeen”, vertelt Kevin die al enkele jaren het eerste aanspreekpunt in de garage is. ,,Daarnaast hadden we het qua technische equipment in ’t Zand al prima voor elkaar, anders word je geen Autovakmeester. Wel nemen we de inventaris van Temme over, dus we hebben binnenkort nog meer technische middelen voorhanden om de mensen nog sneller te helpen. Daarnaast investeren we ook in personeel, want we verwachten het ook in de werkplaats drukker te krijgen dan in ’t Zand.”

Het besluit om Temme over te nemen is gedaan voor niet alleen het korte maar vooral ook het langetermijnperspectief. ,,Voor Kevin en Joyce”, laten Aad en Monique weten. ,,Wij willen straks een bedrijf achterlaten met voldoende groeiperspectief. Dat is, zo schatten wij in, in Anna Paulowna beter. Wij denken daar meer lokale inwoners uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon als klant te kunnen binden.”     

Toch zal Schaap niet volledig uit ’t Zand verdwijnen. De autowasstraat van de familie in Kolksluis blijft onder de vertrouwde naam en met het vertrouwde logo doordraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.