EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach verslaat drievoudig landskampioen

SCHAGEN- Drie keer werd En Passant uit Bunschoten landskampioen, sinds twee jaar is het team vrijwillig afgezakt en speelt het nu in de tweede klasse. Daar werd het eind november hardhandig op de nieuwe feiten gedrukt door EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach. De Schager koploper zette de kampioensambities in de landelijke tweede klasse C andermaal kracht bij: 5-3.

Bron: Rodi Media

Eigenlijk had de uitslag gezien het krachtsverschil op papier nog wat groter moeten zijn. Sterker nog, zeven van de acht partijen duurden relatief lang. Alleen kopman Loek van Wely revancheerde zich op grootmeesterlijke wijze van het verrassende halfje dat hij een ronde eerder tegen het Amsterdamse Fischer Z had laten liggen. De meervoudig Nederlands kampioen won overtuigend. De andere grootmeester in Schager dienst, Erik van den Doel, kwam in lichte tijdnood maar had toen tegen een van de sterkhouders bij En Passant, Richard Vedder, al een overtuigende stelling opgebouwd. Van den Doel is nu met vier uit vier ongedeeld topscorer bij EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach en voert logischerwijs ook de ranglijst van de gehele afdeling aan.

Naast Van den Doel en Van Wely was het ook al redelijk snel duidelijk dat Tjark Vos ging winnen. De Arnhemmer scoorde daarmee zijn derde punt op rij. Daartegenover staat dat Enrico van Egmond worstelt met zijn vorm. Ook zaterdag moest hij al redelijk snel de koning omleggen. Verder ging het bij Wilko van der Gracht aan het laatste bord het mis nadat de tegenstander het initiatief had overgenomen.

Zodoende hield EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach het ongewild lang spannend. Het duel tussen de sterkste speler bij En Passant, Henk Vedder en internationaal meester Manuel Bosboom was een wildwestpartij dat alle kanten op kon gaan. Wel was duidelijk dat Colin Stolwijk tegen de eveneens sterke Kees Nagtegaal de beste papieren leek te hebben: zijn aanval tegen de zwarte koning was krachtiger dan de vertwijfelde zwarte poging om de witte monarch te bedreigen. Bij Warner de Weerd tenslotte was wel duidelijk dat hij beter stond, maar het voordeel verzilveren was niet zo eenvoudig.

Uiteindelijk won Stolwijk en eindigde het duel Bosboom-Vedder in remise waardoor Mach op 4,5 punt kwam en de teamwinst zeker was. De Weerd deed met een dubbel pionoffer nog een creatieve poging de witte veste te slechten, maar de tegenstander gaf geen krimp. Het resultaat: remise waardoor de Purmerender nu de ongedeelde topscorersstatus aan Van den Doel moet laten.

EuroParcs/Autovakmeester Schaap Mach-En Passant 5-3: 1. Loek van Wely- Thomas Reichardt 1-0, 2. Tjark Vos-Robin Reichardt 1-0, 3. Manuel Bosboom-Henk Vedder rem., 4. Erik van den Doel-Richard Vedder 1-0, 5. Enrico van Egmond-Dick de Graaf 0-1, 6. Colin Stolwijk-Kees Nagtegaal 1-0, 7. Warner de Weerd-Jasper-Reichardt rem., 8. Wilko van der Gracht-Gerben van Pel 0-1.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.