Enrico, Kevin en Kevin kampioen

Bij bovenstaande titel denkt de lezer wellicht dat de tijd heeft stilgestaan, aangezien beide spelers vorig jaar ook al kampioen werden, maar niets is echter minder waar. In de interne competitie leek het er lange tijd op dat Siem kampioen zou worden. Hij heeft dit seizoen maar 1,5 punt laten liggen en heeft daarmee een puike prestatie neergezet. In het slot van de competitie wist Enrico hem tot dichtbij te naderen en hij had in de laatste ronde aan een remise tegen Niels genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Niels dacht even dat remise aanbieden wel zou leiden tot een vlugge remise, maar Enrico tikte de partij gemakkelijk uit en pakte zodoende zijn vierde Magnus-kampioenschap. De strijd om de derde plek was donderdag nog wel in volle gang. Jan-Pjotr, Niels en Jos kwamen hiervoor in aanmerking. Aangezien Niels verloor ging het in een rechtstreeks duel tussen de voormalig kampioenen. Hierbij trok Jan-Pjotr na een lange partij aan het langste eind.

Bij de jeugd was het een stuk minder spannend. Het hele seizoen was al duidelijk dat Kevin wederom kampioen zou worden. In de onderlinge partijen tegen Mitchell liet hij maar 1,5 punt liggen, maar won alle andere partijen en hoefde zodoende de laatste ronde niet meer te spelen om kampioen te worden.

Ook het snelschaakkampioenschap bij de jeugd werd gedomineerd door Kevin. In dit kampioenschap, waarbij de ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van het percentage, haalde Kevin een score van 31 uit 33 en versloeg daarmee Mitchell ruim (21 uit 31).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.