De Weerd geeft ‘zilver’ weg op Texel

Warner de Weerd van Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) speelde zaterdag verrassend sterk tijdens de eerste editie van het Mat op ’t Wad-toernooi in Texelse Den Burg, maar vergat zichzelf in de slotronde te belonen. De schaker van de Schager schaakploeg moest daardoor met vijf punten uit zeven partijen genoegen nemen met een gedeelde derde plaats.

De Weerd eindigde in het sterke 29-koppige deelnemersveld gelijk met Hebert Perez Garcia uit Julianadorp, de Israëlische meester Yochanan Afek, de Twentse schaker Simon Elgersma en Dick de Graaf uit Bunschoten. Er had echter meer ingezeten voor de veertigjarige Purmerender die onder meer in tijdnood een toren voorsprong had tegen de Zaanse internationaal meester Manuel Bosboom maar die weer cadeau deed. De resulterende remise was het enige halfje dat toernooiwinnaar Bosboom weggaf in het toernooi.

De Weerd, als vierde geplaatst in Den Burg, remiseerde daarna nog tegen de Haarlemse nationaal meester Esper van Baar en had in de slotronde tegen Beemsterling en aanstaand internationaal meester Pieter Hopman ook een gelijke stelling zonder complicaties in handen. Wellicht was het de vermoeidheid, maar in de laatste minuten van de partij gaf De Weerd een pion weg en miste daarna nog een remisewending. Daardoor werd Hopman tweede met 5,5 punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.