De avonturen van Asterix en Obelix

Hierbij een impressie van het succesteam MACH geinspireerd door de tekenaar van Asterix & Obelix, Rene Goscinny

Even voorstellen…

Asterix
Piet Peelen; de held van dit verhaal. Slim, scherpzinnig en sterk (rating 2328). Voor hem is geen opdracht te zwaar, geen tegenstander te machtig. Aan de toverdrank van Caïssa dankt hij zijn enorme kracht.

Obelix
Warner de Weerd; de onafscheidelijke metgezel van Asterix. Hij is een groot liefhebber van schaakpartijen. Altijd bereid om zich met Asterix in een nieuw avontuur te storten. Als kind viel hij per ongeluk in een ketel met toverdrank, waardoor hij erg sterk is geworden (rating 2206).

Heroix
Enrico van Egmond; is de belangrijkste figuur van Magnus. Hij is al jaren kampioen. Een koelbloedige en stoutmoedige leider, geliefd door zijn mannen, gevreesd door zijn vijanden, en zelf is hij voor niemand bang (rating 2114).

Nestorix
Wim Boom; is de oudste van dit team. Hij heeft zelfs nog gevochten tegen de Romeinen in het roemruchte profteam (Koningsclub Bergen) van betonmagnaat Arnfried Pagel. Hij kan het niet verkroppen dat mensen hem te oud vinden voor schaken. Met zijn score van 6 uit 7 gedraagt hij zich als in zijn jonge jaren (rating 2064).

Kostunrix
Richard Bolster; de visboer uit Den Helder. Zijn partijen waren in het begin matig, maar heeft nu toch de (vis)smaak te pakken (rating 2007).

Hoefnix
Wim Smit; is de smid. Het is zijn taak om Kakofonix van het zingen af te houden (rating 1855).

De aanhoudende ruzie tussen Kostunrix en Hoefnix uit zich ook in hun strijd om het kampioenschap van Anna Paulowna..

Panoramix
Siem Roet; is van belang omdat hij de enige is die de toverdrank kan brouwen. Hij is eigenlijk de verstandigste in het team en de enige die nimmer meedoet aan scheld – en vechtpartijen. Saai is hij echter niet – hij kan best lachen om een goede grap (rating 1911).

Idefix
Benjamin Jan-Pjotr; is altijd zeer verdrietig wanneer er een boom ontworteld wordt. Obelix stelde ooit voor dat Idefix misschien ook een dieet moest volgen om ‘wat groter te worden‘, maar hij blijft hetzelfde: enkel de baardlengte vermeerderd om meer expressie toe te laten (rating 1892).

Tragicomix
David de Visser; is de minnaar van Walhalla. Een lange, knappe man, die ook sterk en slim is (rating 1870).

Kakafonix
Niels Wijntjes; is de dorpszanger. De meningen over hem zijn verdeeld. Hijzelf vindt dat hij geniaal is, de rest van het team vindt dat niet. Als hij zijn mond houdt, wordt hij zeer gewaardeerd (rating 1710)

2 gedachtes aan “De avonturen van Asterix en Obelix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.