Autovakmeester Schaap Mach overtuigt in openingswedstrijd

Autovakmeester Schaap Magnus Anna Paulowna Chess heeft afgelopen zaterdag (28 september) in de openingswedstrijd van het seizoen duidelijk gemaakt dat het dit seizoen wel mee wil doen om de titel in poule D van de landelijke derde klasse. De Schager schakers, die vorig seizoen een tikkeltje tegenvallend presteerden, wonnen overtuigend in hartje Jordaan met 2,5-5,5 van Laurierboom-Gambiet dat vorig seizoen nog een klasse hoger acteerde.

Spelend in een galerie en uitkijkend op één van de Amsterdamse schaakcafés was Autovakmeester Schaap Mach vanaf de eerste zet geïnspireerd en geconcentreerd. Nu de vertrouwde kopman internationaal meester Piet Peelen weg is, is het aan de routiniers Enrico van Egmond en Warner de Weerd om het team sturing te geven. Beide spelers gaven het goede voorbeeld door met zwart nota bene hun tegenstanders vanuit de opening te overspelen. Nieuwkomer Tjark Vos maakte aan het eerste bord ook indruk, al maakte hij het zich op een gegeven moment door een rekenfout nog wel lastig.

De tweede nieuwe speler bij Mach, Kevin Tan, was de hele week ziek geweest. Dat ging ten koste van zijn creativiteit maar niet van zijn ausdauer. De Heerhugowaarder stond gedrongen maar bleef staan en sloeg genadeloos toe toen zijn opponent dat naliet.

Ook invaller David de Visser had kunnen winnen, maar hij speelde het net niet accuraat genoeg. Niettemin betekende zijn halfje wel dat de matchpunten binnen waren voor Mach. De enige speler bij Mach die wel een lastige middag beleefde was Jan-Pjotr Komen en hij hield het dan ook niet droog.

Na de tijdnoodfase waren alleen nestor Wim Boom en voormalig Nederlands studentenkampioen Colin Stolwijk nog bezig. Beiden hadden een pion meer en zeker Stolwijk had de partij eerder kunnen beslissen. Nu bleken beide stellingen net niet gewonnen met remise als resultaat. Toch was teamleider Wim Smit in zijn nopjes: ,,Wij hebben over het algemeen echt goed gespeeld vandaag. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.