Afscheid van een tijdperk, een nieuw begin omlijst met een simultaan

Het jaarlijkse snelschaakkampioenschap van Mulder Optiek Mach afgelopen donderdag was tevens het einde van een tijdperk. Na 26 seizoenen nam de club, waarvan de meeste voor de duidelijkheid als zijnde Magnus werden afgewerkt, afscheid van buurthuis De Waldhoorn. Daar werd met een slotdrankje voor de leden, betaald door het buurthuis (althans, dat kreeg ik zo mee), bij stil gestaan. Het was slechts een kort moment van overdenking, maar zo gaat dat. Toch willen we Karel, Monique, Jannie en andere vrijwilligers bedanken voor hun inzet al die jaren in De Waldhoorn. Wellicht dat iemand met een langer lidmaatschap bij onze club nog eens een stukkie wil wijden aan de hoogtepunten in het buurthuis. Ik leg de handschoen bij deze neer, wie pakt hem op?

Vanaf komende week hebben we een nieuwe speellocatie: de bunker onder Dierenkliniek Zuiderkaag (De Boog 74) waar we onze externe wedstrijden al hielden. Ook de clubavond is een andere: niet meer de donderdag maar de vrijdag. Zo is door de leden half mei bekrachtigd tijdens een buitengewone ledenvergadering. De redenen voor deze koerswijziging zijn uiteenlopend, maar de belangrijkste zijn:

  • We verwachten op de vrijdag veel meer nieuwe leden te trekken, omdat men niet op zaterdag hoeft te werken. De eerste voortekenen dat we inderdaad een belemmering hebben weggenomen dienen zich nu al aan.
  • Voor de jeugd is het ook een betere avond, aangezien op de donderdag veelal fysieke sporttrainingen zijn. Daarnaast hebben kinderen minder een tijdslimiet, omdat zij zaterdag niet naar school hoeven.
  • We kunnen een eigen baromzet realiseren.

We gaan de eerste clubavond op een nieuwe locatie op een nieuwe dag omlijsten met een simultaan van onze internationaal meester Piet Peelen waaraan het voor iedereen openstaat om mee te doen. Aanvang om 20.00 uur, op vrijdag 8 juni dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.